2025-08-10
今次同大埔友人行大埔😁嚟到一間佢屋企附近嘅餐廳~環境光猛座位闊落✨醬料台乾淨整齊✨仲有棉花糖機可以自己玩! 食邊爐前可以先食雞煲!我們選擇了麻辣雞煲中辣🌶️辣度完全足夠!份量好足夠 食落非常惹味🔥友人平時在譚仔食中辣的都直呼好過癮🤣食物種類多到眼花撩亂✨兩個凍櫃放滿火鍋料:蔬菜、丸類、水魷魚、紫菜響鈴、魚皮應有盡有!海鮮區仲有活蜆、蝦任拎~最正係睇住員工即包手工水餃,食落飽滿多汁,有住家feel😎 肉類專區豐富🐮有黑毛豬、肥牛、牛板腱同手切牛,每款肉質都唔同~黑毛豬油脂均勻、手切牛夠晒嫩滑! 小菜都有驚喜😍炒蜆夠鑊氣、椒鹽蝦脆口、雞翼入味,打邊爐前食啲小食超正! 飲品櫃誠意十足✨除咗汽水啤酒,仲有竹蔗茅根、柑橘檸檬、手打香水檸檬茶呢啲特飲~雪糕仲有多款雪糕球任挖! 我們食五點到七點的時段⏰個人覺得$178一位食到咁多嘢真係冇得輸💯家庭gathering或者朋友聚會都啱晒~ 🔔:夜晚七點開始多人 建議早啲去霸位👍🏻📍撈得喜火鍋冰室 大埔翠樂街6號菁泉雅居A座地下 #撈得喜火鍋冰室 #雞煲 #火鍋 #打邊爐 #大埔放題 #火鍋任食 #高CP值 #海鮮放題 #打邊爐放題 #放題
🔔:夜晚七點開始多人 建議早啲去霸位👍🏻
📍撈得喜火鍋冰室
大埔翠樂街6號菁泉雅居A座地下
#撈得喜火鍋冰室 #雞煲 #火鍋 #打邊爐 #大埔放題 #火鍋任食 #高CP值 #海鮮放題 #打邊爐放題 #放題 #香港美食 #香港必食 #大埔美食 #大埔餐廳 #大埔 #遊客推薦 #香港打卡 #香港美食指南 #香港美食日記 #hongkong #hkfood