2021-12-10
🌕打卡餐廳食物通常會伏?呢個唔係定理嚟嘅😆呢間月球主題餐廳近期社交平台夠晒人氣,我都去咗朝聖😏除咗打卡真心靚之外,食物出品都十分有驚喜,抵讚😍🌕蟹餅。芒果莎莎。美乃滋:前菜整個蟹餅試下先,佢蟹肉勁足料🤤基本上係啖啖肉,配埋芒果莎莎同美乃滋醬好夾,推介👍🏻🌕魷魚圈明太子醬意大利飯:好正十分Creamy,有埋明太子醬味道更加昇華😜而魷魚圈份量好多,每啖飯都會潷到魷魚圈咁濟,值得一戰😍🌕小食拼盤:款式都幾特別,除咗薯條仲有炸蝦,越式春卷同日式炸雞,整體都係水準之上!🌕J.moon Pizza:皇牌薄餅款式,賣相幾靚仔,脹卜卜咁,比起一般薄餅型啲😎佢主要係重煙肉同洋蔥味,加埋邪惡芝士,同埋新鮮蛋汁,係幾有層次👍🏻🌕飲品:佢啲雞尾酒好特別架,有月球主題同埋十二星座主題🤓我就直接唔諗,叫咗我哋自己嘅星座。「巨蟹」係Gin加咗氣泡酒檸檬汁,其實似青檸梳打Gin,同巨蟹本質都幾似,真係簡單就是美😋「天蠍」有一層岩鹽加雲呢拿奶油Topping,下面係威士忌加健力士生啤,成個配搭好似天蠍咁好神奇,好新奇,好離奇,但又好深刻😍🌕佢食物性價比十分高,如果無飲Cocktail人均只係食咗二百幾蚊😏而飲得靚Coc
🌕佢食物性價比十分高,如果無飲Cocktail人均只係食咗二百幾蚊😏而飲得靚Cocktail就預咗貴小小,所以最後人均三百幾~綜合返打卡指數,味道,服務呢啲都係好高分,算係今年必去餐廳之一喔☺️