tvai
【再訪板神鐵板燒・銅鑼灣旗艦店|維港景下自燒牛肉!🦞海鮮盛宴超滿足💖】
tvai
2025-11-15
關注
之前喺觀塘分店已經俾佢哋嘅新鮮食材同精湛手藝吸引住😍,今次專登同朋友嚟到銅鑼灣旗艦店,試吓限定嘅「海鮮盛宴鐵板燒二人前」($2780/2人)💎,果然無令人失望!唔止坐擁維港靚景🌃,環境氣派十足,仲可以親身體驗鐵板燒🔥,由大廚親自指導點樣燒牛肉,好玩又難忘,絕對係慶祝之選🎉!

🥗 時令蔬菜沙律
沙律清新爽脆💚,有粟米同車厘茄🍅,配埋甘筍醬,酸酸甜甜好開胃,為成個餐揭開完美序幕✨

🔥 火焰蟹肉魚子醬
菜式上枱即刻嚟一個火焰表演,開蓋之後吞拿魚蓉好Creamy,蟹肉鮮甜🦀,魚子醬爆汁口感一流!完全係視覺同味覺雙重享受~

🐟 刺身
甜蝦、鯛魚、間白、赤身吞拿🍣,款款新鮮~

二人餐海鮮三揀二我哋揀咗澳洲鮑魚伊勢龍蝦天使麵~

🦪澳洲鮑魚
大大隻,肉質爽彈💥,仲帶有濃濃海水鮮味🌊,鮑魚仲分咗三個位置用三種方法烹調~真係三重享受

🍝 伊勢龍蝦天使麵
龍蝦天使麵係驚喜之作🎁!麵條炸到脆卜卜,蘸上濃郁龍蝦膏醬汁,龍蝦肉彈牙🦞,仲有龍蝦頭熬湯,鮮甜到不得了😋

🐟 法國白鱈魚
外皮煎到金黃香脆🍳,大大嚿好厚身,但係內裡相當嫩滑,鮮味完全鎖住,大推!👍

🥩 美國牛肉薄燒及厚燒
重頭戲嚟啦🎊!大廚親自教我哋燒牛肉,仲可以落場親手試👨🍳!薄燒牛肉捲住炸蒜同蔥花🧅,牛味濃郁又多汁💦,自己整特別有成就感~

🍚 鐵板和牛蛋炒飯
和牛粒同蛋香交融,牛油味都好出🧈,每一啖都好滿足🥢

🍮 甜品:焦糖多士
金黃酥脆🔸,甜而不膩,為成餐畫上完美句號💫

今次嘅體驗真係超正😻,無論係食材質素、師傅手藝,定係個景同互動體驗,都令人印象深刻。如果你都想同朋友或者另一半慶祝,呢度絕對係首選!❤️🔥 由即日起去到11月30日前喺OpenRice訂座呢個套餐仲有八折優惠添,咪走雞啦~