2021-10-06
朗屏附近多佐好多美食,虹方新開佐間東南亞菜,Menu超多款式可以揀,提供越南菜、泰國菜、印尼等地美食cross over,單睇menu已經覺得樣樣都好吸引🤩 賣相出到嚟仲要好好😍 而且價錢好抵!餐枱上面設有香茅茶自己斟,第一次飲有淡淡香茅味既茶,好特別!餐廳樓底好高,感覺坐得更加舒服👍🏻𝙇𝙐𝙉𝘾𝙃 𝙎𝙀𝙏 (11:30-17:00)主菜:♦️椰香豬腩片香茅龍蝦湯拉麵 $68泰式版日本拉麵好特別😂 豬腩片好大舊,採用龍蝦湯,椰奶味比較重,有啲蕃茄配菜!面頭再加上溫泉蛋,紫菜,成個感覺真係好多元化!♦️印尼薄餅辣椒蟹肉“賓尼迪蛋“ $78 ⭐️呢個好推薦🤩 雖然寫辣椒不過一啲都唔辣!將西餐Egg Benedict + 印尼薄餅 + 蟹肉,真係第1次咁樣食😝 Egg Benedict整得勁好,而且蛋香好濃,印尼薄餅一切係勁脆,食落好香口既手抓餅咁👍🏻 蟹肉用佐辣椒sambal mayo sauce整,幾惹味,正!追加:♦️扎肉米紙卷配炸野米,醋漬冬菇,甜酒松露汁$28 ⭐️好高質,賣相同味道都好有水準!第1次食越南米紙卷係配松露汁😮 松露味好出,配埋米紙卷好清新口感👍🏻 ♦️手撕雞萵筍牛油果椰菜沙律 $
𝙇𝙐𝙉𝘾𝙃 𝙎𝙀𝙏 (11:30-17:00)
主菜:
♦️椰香豬腩片香茅龍蝦湯拉麵 $68
♦️印尼薄餅辣椒蟹肉“賓尼迪蛋“ $78 ⭐️
追加:
♦️扎肉米紙卷配炸野米,醋漬冬菇,甜酒松露汁$28 ⭐️
♦️手撕雞萵筍牛油果椰菜沙律 $28
望落成碗青BB,食落又幾好食,個沙律醬汁酸酸地好醒胃
飲品:
♦️泰式奶茶 +$15
♦️青檸梳打 +$8
奶茶比較適合大眾口味,唔會過濃,奶茶分隔咁上打卡都好靚!青檸梳打反而比其他地方出色,青檸味超夠好酸甜好正!