咁啱有啲事要去元朗🥹點知比我發現咗原來元朗新開左牛大人,已經好耐冇食過啦決定特登過嚟幫襯一下🥰質素依然仲係咁好食😛次次都食到捧住個肚走添-✤ 澳洲極上和牛吃到飽套餐 $𝟑𝟏𝟖 套餐包括超級無敵多款嘅肉類、海鮮類、魚漿等!仲有好多唔同嘅特色台灣小食例如係鹽酥雞、台式香腸!主食類仲有好多好獨特嘅台式麵食添! ✤ 澳洲和牛牛丸 多年前曾經都買過然後白烚黎食,估唔到呢度都有🥹每位仲送兩粒添!和牛牛丸採用澳洲𝐌𝟗級數和牛作原材料,有別一般牛丸食落濃厚脂香、彈力十足、啖啖油香、肉味香濃、富層次感、齒頰留香、一試難忘。 -✤ 手切封門柳 好少見邊爐仲可以叫封門柳‼️呢個封門柳牛肉味超級濃郁、肉質軟稔得黎好有口感!唔怕可以煮耐少少,依舊可以保持口感🥩 ✤ 澳洲和牛𝐌𝟓牛肩卷 一上可見其色澤鮮紅、脂肪比例分佈完美!牛肩係牛隻經常活動到嘅部位,牛筋及牛筋膜較多就係其一大特色,亦正因如此,口感比其他部位都更為明顯。澳洲和牛脂肪平均又夠肉汁,只需幾秒就可以食得🥩 ✤ 肉燥飯 估唔到仲可以自行製作珍珠米嘅肉燥飯🍚肉燥烹調得恰到好處、非常濃郁,忍唔住食晒成碗飯落肚🥹 ✤ 飲品 呢度嘅飲品真係好多元化除咗有不少罐裝飲
✤ 澳洲極上和牛吃到飽套餐 $𝟑𝟏𝟖

✤ 澳洲和牛牛丸
✤ 手切封門柳

✤ 澳洲和牛𝐌𝟓牛肩卷

✤ 肉燥飯

✤ 飲品
呢度嘅飲品真係好多元化除咗有不少罐裝飲品、自家製冷泡茶之外,我哋仲叫多咗杯台灣手工啤《酉鬼啤酒》,呢杯「撥雲霧見蓬萊仙島𝐇𝐚𝐳𝐲 𝐈𝐏𝐀」口感清新颯爽、酒液呈現金黃色帶有濃郁菠蘿味🍍相當容易入口!