2021-06-02
🇿🇦今次誠意推介灣仔一間細Bar仔👍🏻但佢又唔只係一間Bar,同時係一間Biltong 肉品專門店,又係一間主打南非菜嘅餐廳,好鍾意😆。🇿🇦所謂的 Biltong係用唔同肉類做成嘅肉乾,先用醋塗喺肉上面,再以由各式香草同香料製成嘅調味料搓揉整塊肉之後再風乾🥓🥓佢地主打都係南非醃制風乾牛肉,有原味,有微辣,因為佢蛋白質好高,又無乜脂肪🤓所以好多健身友,欖球球員都好鍾意日日食Biltong🏉🏋️♀️💪🏻而味道上佢係超啱餸白酒食,絕對係餸酒小食一流之選❤️。🇿🇦食過唔少素食漢堡雖然好食,但一食就知唔係真肉🧐今次喺Chief's Blend食到嘅素漢堡舊扒係用Mushroom整,但超級似肉🤗如果唔同你講,我相信十個有九個人都會覺得係真肉,而且仲要好好食,幾juicy😋另一款叫Bunny Chow,由於同店員傾計時佢地講到南非食肉平過食菜,因為太多動物,所以佢地咩肉都食😂所以有諗過唔通呢道菜係兔肉???🥺🥺其實唔係嘅,Bunny Chow係傳統南非菜,實質係咖哩麵包,呢款用咗雞肉,味道十分豐富🥰咖哩本身唔會太辣,除非你咬到佢啲辣椒~😂
。
。