【二訪仍然驚喜滿滿✨ 高質居酒屋🍻 創意➕誠意➕水準の作‼️】推薦程度:●●●●●抵食程度:●●●●○———如果對於鍾情日本,一定要嚟食呢店居酒屋🏮✨ 之前去尖沙咀店,今日喺中上環區放工同男朋友食生日飯,就決定要再訪呢間🩵 上次叫咗好多廚師推介同創意之作,今次決定試下其他人氣款式🔥 估唔到二訪除咗保持中準,新試嘅食物都仲可以驚豔到我哋🥹🌟🌟 焦糖青頻果鵝肝多士|$108/份同樣係深深記住咗,再回頭嘅食物🥹 鵝肝嘅油脂香非常極度濃厚,入口即融!係啦,上次都係呢種感覺令人幸福到升仙🥹🩷 食多兩啖都唔會好膩,因為有青蘋果嘅清新同麵包多士可以剛好平衡咗個膩感!成份食晒滿足而不飽膩到過份🤤 私心大推🤤🌟🌟 焦糖鰻魚芝士玉子燒|$28/串被焦脆表面驚豔咗‼️ 香軟玉子配埋鰻魚嘅魚香,整體喺口腔鹹甜交雜,難以用文字表達嘅好味🥹 🌟 柑桔成蛋黄巻|$28/份口感層次好豐富‼️ 外脆內軟得嚟,又有果肉嘅微微煙韌感🙌🏻 望落以為好濃好heavy,但入口係淡味嘅鹹甜交雜!做前菜輕食同佐酒都一流😻🌟🌟 日式燒白繕|$48/串肉質超爽彈🥹 燒汁香+吊味而不搶味,微鹹反而令魚香同魚油味更突出!齒頰留香🥹 🌟 鹽燒A4宮

推薦程度:●●●●●
抵食程度:●●●●○

———

🌟🌟 焦糖青頻果鵝肝多士|$108/份

🌟🌟 焦糖鰻魚芝士玉子燒|$28/串

🌟 柑桔成蛋黄巻|$28/份

🌟🌟 日式燒白繕|$48/串

🌟 鹽燒A4宮崎和牛|$58/串
呢款好深刻上次食過,但今次同樣都係驚艷到,冇失望🤓 一咬肉汁同油脂四溢,牛肉味非常濃郁🙌🏻 入口有種要融化嘅感覺,肉質非常soft✨ 鹽嘅調味剛剛好,唔太濃、無死鹹,高質🔥 牛魔王一定大滿足‼️

🌟 明太子雞腿肉|$28/串
明太子鹹香度💯🥹 醬汁厚厚包裹住雞肉,一啲都唔hea🫶🏻 雞腿肉厚身而嫩滑,啖啖肉好滋味🤤

👍🏻 黑松露烤雞|$28/串
黑松露醬creamy,同樣地包覆住每啖雞肉🤤 雞肉都好juicy,啖啖肉好正!如果同明太子二揀一,我可能因為個人喜好而揀明太子~ 但小朋友先做選擇,識叫一定全都要😏

🌟 惹味爽口雞腎|$20/串
微辣勁惹味🔥 如其名:肉質爽口‼️ 佐酒一流☺️

🌟 福岡味增松板豬|$28/串
濃濃嘅味增,鹹香度十足🙌🏻 肉質口感好類近豬頸肉:腍身、實淨、有咬口,而且極少油脂😍 食落唔油膩,好正✨

👍🏻 七味燒墨魚紫蘇卷|$28/串
第一啖墨魚味好香,肉質好爽彈、juicy多汁~ 但慢慢被出眾嘅紫蘇葉搶味😆 都冇壞嘅,多份清新感🌱
👍🏻 汁燒赤雞心|$22/串
好似第一次食雞心(?) 濃郁嘅內臟味(類似肝類嘅味道),加上半爽半腍嘅口感,幾得意☺️

👍🏻 川燒活蟶子|$52/隻
茜香同蒜香味比較重,可以唔啱反茜朋友🫢 啱嘅會覺得好惹味🔥 而且蟶子肉質彈口,加埋吸晒汁嘅粉絲,正🥳

🌟🌟 鰻魚炒飯|$58/份
粒粒分明、夠乾身,而且每粒都均勻上色🙌🏻 睇賣相已經知唔會差得去邊😏 勁足料‼️ 鰻魚大大舊,唔呃稱😆 加咗菇類同粟米等配料,口感豐富而好夾‼️ 份量都比想像多,2個人食,飽住走🤰🏻

🧊 冷泡白桃鳥龍茶|$18/杯
大大杯、夠凍、而且冇糖,正中紅心🎯 淡淡桃味氛香撲鼻🍑 如果唔飲啤酒,冷泡茶都係一個非常好嘅選擇🫶🏻