我呢啲上班一族,平時放咗工又點會有時間準備Lunch Box俾自己~ 要搵到又好食又健康嘅Lunch,真係好難。最近去咗九龍灣個邊做嘢,俾我搵到性價比高嘅Lunch!又好食,又抵食,仲要健康喎!呢度啲服務好好,個waitress好有耐性咁介紹。佢嘅 Lunch Menu 今次我哋嘅例湯係粟米南瓜湯。 聽個waitress講佢哋自己磨,食得出無加粉,無特別添加味精,清清爽爽,飲落好暖胃,好舒服跟住我哋叫咗個細Salad,可以揀3款。真係冇諗過細Salad份量都幾大。蔬菜好爽好,清新。啲沙拉汁濃度適中,唔會令你感覺膩。再叫咗個正餐,分別係 “蒜香松葉蟹肉意粉” 同埋 “燒烤醬牛肉漢堡配薯片” 2個人食份量剛剛好。“蒜香松葉蟹肉意粉”食落好松葉蟹肉嘅鮮味滲出嚟,意粉嘅軟硬度適中,唔太軟,唔太硬。白汁配有刴好嘅蒜粒,好清香。“燒烤醬牛肉漢堡配薯片”呢個漢堡最出色係塊牛肉,都算厚。一咬落去,牛肉好juicy,安格斯牛嘅口感。睇到佢啲蛋糕,心郁郁要黎返件。“伯爵茶芝士蛋糕”必食!!!!極之推介你食呢個!佢個cheese同伯爵茶無搶到大家嘅味。夾得啱啱好。係硬身cheese cake。我本人好鍾意食
要搵到又好食又健康嘅Lunch,真係好難。

例湯:南瓜粟米湯
細沙拉
蒜香松葉蟹意粉
“蒜香松葉蟹肉意粉”
燒烤醬牛肉漢堡配薯片
“燒烤醬牛肉漢堡配薯片”
睇到佢啲蛋糕,心郁郁要黎返件。
伯爵茶芝士蛋糕
“伯爵茶芝士蛋糕”
必食!!!!極之推介你食呢個!
佢個cheese同伯爵茶無搶到大家嘅味。夾得啱啱好。係硬身cheese cake。我本人好鍾意食硬身嘅,每口都幸福滿滿

一路食一路飲返杯咖啡 “Mocha”  “Capaccino” 咖啡香滑,飲落好順,唔澀口。飲熱飲,咖啡師仲會好有心機咁因應你個名拉相應嘅花。
2023-11-27
例湯:南瓜粟米湯