2022-04-22
有次中環放工,因為有同事快要移民,岩岩遞左辭職信⋯大家都想搵個地方盡訴心中情😂就同佢地搵左呢間cafe傾計(去蘭桂芳飲!咖!啡!😆😆😆)果次對呢間cafe印象超級好(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)好想再回訪,所以今次帶埋男朋友黎食個brunch🥳Cafe位置幾隱蔽🧐即使係第2次去 我都搵左一陣😂但正正喜歡佢位置夠隱世,又唔會太逼人,有種寧靜舒適既感覺😆Cafe有兩層,下層有張半露天既bar枱,環境比較chill~而大部分座位都喺上層,佈置簡約,走日系文青風格,牆上仲有好有藝術感既壁畫🎨好靚好有文化氣息🥰❥ 頂級牛肉漢堡定食 $158漢堡扒好厚身,面頭有太陽蛋,賣相超吸引😚切開太陽蛋,蛋汁不斷湧出😍漢堡扒食落口唔會韌,牛味好香濃,連埋蛋汁落口超級正👍另外定食仲包埋烏冬、關冬煮、漬物、麵豉湯,非常豐富😋值得一讚既係烏冬,好煙韌彈牙,加埋甜甜酸酸既胡麻醬食,好食到停唔到口🤭❥ 餃子定食 $128餃子份量比想像中多,有8粒🥟外皮煙煙韌韌,唔會太厚,最緊要夠滑🤤裡面既豬肉都好入味,而且食落有肉汁流出❤️連埋胡麻醬烏冬食好match🥢❥ Dirty $58Dirty大大杯,兩層顏色分明🤎快快手打完卡,先品嚐第一啖暖暖
果次對呢間cafe印象超級好(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
好想再回訪,所以今次帶埋男朋友黎食個brunch🥳
Cafe位置幾隱蔽🧐
即使係第2次去 我都搵左一陣😂
但正正喜歡佢位置夠隱世,又唔會太逼人,有種寧靜舒適既感覺😆
❥ 頂級牛肉漢堡定食 $158
漢堡扒好厚身,面頭有太陽蛋,賣相超吸引😚
切開太陽蛋,蛋汁不斷湧出😍
漢堡扒食落口唔會韌,牛味好香濃,連埋蛋汁落口超級正👍
❥ 餃子定食 $128
餃子份量比想像中多,有8粒🥟
❥ Dirty $58
Dirty大大杯,兩層顏色分明🤎
快快手打完卡,先品嚐第一啖暖暖既espresso☕️慢慢再飲埋下層既凍奶,質地好細滑,喜歡呢種冷熱交融、咖啡同奶既配搭!
❥ 忘憂的治癒術 $58
「魔法可可系列」係必點既,夠晒特色之餘,賣相又IGable😚📸
一開頭飲感受到濃郁既朱古力味🍫😍
慢慢仲滲出清新既薰衣草同薑黃味,令到朱古力多左份芳香既感覺🌷
甜度恰到好處,我覺得係一杯大人必定要試既朱古力🍁
❥ 時光倒流招牌蛋糕🍰 $58
招牌蛋糕會定期更換,今次我地食到既係Raspberry Cheese Cake,賣相好吸引,有幾片花瓣做襯托💕芝士味好濃郁,Raspberry味道酸酸甜甜,好醒胃,中和到芝士既濃膩感,作為呢餐既結尾我覺得好滿足喔✨