日日煮飯真係唔掂👉🏻😩👈🏻,外賣嚟講將軍澳都幾多選擇💡,呢間喺將軍澳海旁嘅泰式餐廳🥢,佢哋嘅小菜附送白飯同餐湯🥣🍚,外賣自取仲有九折優惠添🥡。.📍和牛薑蔥炒飯($158)Wagyu Beef Fried Rice with Ginger, Shallot 📍紅酒燴牛肋條($98)Braised Beef Ribs with Red Wine📍泰式鹵五花腩($98)Marinated Pork Belly in Thai Style.三款入邊和牛炒飯最好食😋,香口惹味🤤,金黃色粒粒分明💛,仲有和牛粒粟米同秋葵做配料🥩🌽🌿。相對嚟講紅酒燴牛肋條同泰式鹵五花腩就比較一般🙈,雖然五花腩肉質軟腍🐷,食落有入口即溶嘅感覺👍🏻,無論係外型定係煮法都同東坡肉相類似,可惜鹵得唔夠入味😢,呢一點就有啲失分啦👉🏻👈🏻。晚餐仲包忌廉甘筍南瓜湯🎃好掛住之前堂食食過嘅美國斧頭扒🥩,堂食嘅菜式更加出色✨究竟幾時先開返堂食🥲
📍和牛薑蔥炒飯($158)
📍紅酒燴牛肋條($98)
📍泰式鹵五花腩($98)
晚餐仲包忌廉甘筍南瓜湯🎃
好掛住之前堂食食過嘅美國斧頭扒🥩,堂食嘅菜式更加出色✨
究竟幾時先開返堂食🥲
2022-02-07
5 分鐘 (外賣自取)