「走得過最絕望危難了,哪會怕考驗。」成與敗,得與失,往往只差一線,但只要抱住一線希望,前路總會見到曙光。就好似呢間由香港人主理既人氣原茶系列「花斑茶社」,堅持所有茶葉都係由台中茶園直送,分別以四種茶葉做招牌,夾雜香港既本土味同埋台灣既地道風味,難怪開業無耐,已經成為熱門話題啦!👇📌芝士奶蓋 · 名間四季春 - $26👉台灣出產既人氣四季春茶,係我最愛!,佢果份茶味清香輕身,入口唔會太重,飲得出沖泡既茶葉份量落足料。而加左佢地幾出名既芝士奶蓋,質感厚身唔會太稀薄,濃郁既芝士味甜中帶少少鹹香,同茶底非常夾。📌芝士奶蓋 · 白桃烏龍 - $32👉另外一都係揀左佢地招牌以烏龍茶做基底,入口唔會太甜,有明顯回甘茶香,底層仲食到一啖啖既白桃肉粒,有陣陣既桃香,食落幾有咬口。而面頭上照舊額外加左芝士奶蓋,質感綿密,鹹香味十足。

難怪開業無耐,已經成為熱門話題啦!👇

📌芝士奶蓋 · 名間四季春 - $26
飲得出沖泡既茶葉份量落足料。而加左佢地幾出名既芝士奶蓋,

📌芝士奶蓋 · 白桃烏龍 - $32

2019-12-19
10 分鐘 (堂食)