人既青春有限,每分每刻都流失緊,你曾經為左一樣小事而開心過,但轉眼你又會忘記左。原來人既記憶體真係好渺小,但食過既好野就一定會記得清清楚楚。因為我最期待既畫面終於出現啦,日本主打美式風味既班戟專門店「J.S. Foodies」終於殺入尖咀海港城,為左表示我呢d毒L都難以抗拒班戟既誘惑,點都要去拜候下既!👇📌Sweet Pancake -▪ Black Tiramisu - $129▫ 佢地既班戟特別之處除左材料上,用既雞蛋同麵粉都係出自日本之外,質感比一般食開既更加鬆軟。而今次試左佢地既新產品「意式芝士蛋糕黑班戟」,一黎到當然要相機食先啦,班戟口感食似朱古力蛋糕。落軟綿綿有彈性,蛋味又夠重,倒埋Espresso,又唔會太甜,岩岩好。配埋雲呢拿雪糕同,層次更加豐富!📌Pasta -▪ Matsuba Crab Pasta w/ Cream Sauce - $198▫ 鹹食亦都有驚喜,試左個人氣招牌菜「松葉蟹忌廉意粉」,以新鮮松葉蟹做主打,將蟹肉、蟹籽、蟹膏全部一應俱全。賣相夠哂靚仔,一梳梳蟹肉擺得好精緻,肉質入口鮮甜,意粉又夠爽滑,唔錯。配上忌廉汁,加強整體細滑感,香濃爽口既蟹籽口感彈牙
📌Sweet Pancake -
Black Tiramisu - $129

📌Pasta -

意粉又夠爽滑,唔錯。配上忌廉汁,加強整體細滑感,香濃爽口既蟹籽口感彈牙又到位。

📌Special -
J.S. Mini Burger Tower - $158

▫ 要滿足相機都要滿足埋個胃先得咖,一個Pancake唔夠喉既,整多個「J.S.迷你漢堡塔」啦。
集合牛、魚柳、豬為一身既漢堡塔,完全滿足我呢D食肉獸慾望,而當最正既牛肉一咬入口爆哂汁
又唔會太油淋淋,口感一流,配搭新鮮即炸薯條,夠哂邪惡感。

📌Frappe -
Mango Passion Fruit - $45

Coconut - $38

▫ 同個朋友一人一杯沙冰是常識吧!整杯「香芒熱情果沙冰」、「香滑椰子沙冰」,
前者芒果味道突出,鮮甜清涼,加埋後勁既熱情果入口好舒服;
另一杯椰子解膩功力一流,就算食到幾滯都唔明!
2020-03-13
  • 意式芝士蛋糕黑班戟