唔知係咪因為最近追緊一套新既韓劇關係,連口味上都變得”韓國風”🇰🇷每日到左晚飯時間都會心思思掛住牛骨湯,韓式炸雞,飯卷等等美食😍當然心動不如行動,趁着去新都城中心 shopping既機會去食好西先😋店鋪裝修簡單樸素俾到人一種relax既感覺,等小編帶大家享受一個”韓”式享受啦!🍽️ 韓閣🍯 蜂蜜牛油味炸雞(半份)($118)炸雞新鮮熱辣,炸得夠香酥脆之餘,本來既炸雞已經肉嫩多汁,但有埋蜂蜜及蒜蓉牛油醬汁汁滿滿咁沾滿在炸雞表面,為整體增添左一份香甜味,真係有一種不可抗拒既感覺!🍚 牛骨蘿蔔湯跟飯($128)牛骨湯既牛味夠哂濃郁,飲落感覺係用上蔬菜、蘿蔔及大量牛骨熬製而成咁,另外牛骨及蘿蔔都炆得夠軟腍,整體黎講都算唔錯既。 🧀 芝士岩漿炒飯($102)鐵板中心以韓式泡菜豬肉炒飯作為飯底,再加上勁多芝士圍住炒飯,鐵板熱辣辣既溫度能夠將炒飯以及拉絲芝士混合一起,令到每一啖食落都能夠充分品嚐到濃郁芝士香味,真係邪惡到爆阿!另外份量都唔少,一定夠哂開心share既。🥚 韓閣雜錦蛋卷($78)玉子燒經過一層一層既摺疊,帶來一種紮實豐厚既口感且味道帶甜,仲佈滿左好多泡菜同蟹籽,泡菜既酸辣、脆卜卜帶咸香既

🍽️ 韓閣

🍯 蜂蜜牛油味炸雞(半份)($118)
🍚 牛骨蘿蔔湯跟飯($128)
蘿蔔都炆得夠軟腍,整體黎講都算唔錯既。

🧀 芝士岩漿炒飯($102)

🥚 韓閣雜錦蛋卷($78)
玉子燒經過一層一層既摺疊,帶來一種紮實豐厚既口感且味道帶甜,仲佈滿左好多泡菜同蟹籽,泡菜既酸辣、脆卜卜帶咸香既蟹籽加埋甜甜滑嫩既蛋卷三者加埋一齊,真係一種幸福既感覺阿!唔講唔知原來蛋卷係用上日本蛋製作嫁,特別推介阿!

📸 唔講都唔知原來今年係餐廳既五週年,當然有好野要推介俾大家!只要order所有食品滿$200且係社交平台 like and share 就即刻可以享有用$1換半份炸雞啦🍗另外唔想堂食既朋友仔都可以放心,外賣炸雞仲會有買一送一既優惠阿!!真係能夠開心share之外仲係party food入面既必點之一👍🏻👍🏻

仲要提提大家依家做緊推廣,凡係消費滿$300即刻可以全單85折!
聽到呢到粉絲們你地仲等咩?即刻約埋朋友一齊book位,整返個韓式享受先啦🇰🇷🇰🇷

🍽️ 韓閣 @korean_loft_cafe
🏡 將軍澳欣景路8號新都城中心2期1015號舖

2022-10-24
5 分鐘 (堂食)