相信平時大家接觸得最多既食物都離不開日本菜、中菜、韓國菜、西餐等等…係呢個時候有冇諗過要嘗試下新口味呢?小編今次搵到間主打墨西哥菜既餐廳,而且入面仲有好多款都係以牛油果入饌,夠曬健康!岩哂小編口味😉🍽 Verde MAR呢度入面環境裝修幾清新,而且佈置上好似園林咁🎋岩哂小編去打卡啦😎🍤 Shrimp Ceviche al Pesto ($149)生蝦配自家制蒜蓉羅勒醬,口味上帶點清爽既感覺,但蒜蓉既味道又令整道菜不會太單調反而帶出蝦肉本身既鮮甜,感覺有少少似墨西哥style既開胃菜咁幾特別。😋😋🥩 Birria Beef Stew ($189)係慢煮燉牛肉牙~肉質炆得夠腍滑入味,份量都唔少。湯底帶出牛肉既清甜以及多種香料既味道,而且仲可以將墨西哥米飯、洋蔥、蕃茜、青檬汁加入牛肉湯中再混合一齊食,米飯吸盡哂牛肉湯既精華,真係幾啖就食哂啦,連小編都忍唔住追加多左一個墨西哥米飯再倒入湯中,如果喜愛米飯加湯既配搭就一定要order黎試試先啦!👍🏻🌯 Burrito Supreme ($169)墨西哥玉米捲餅既餡料真係多到要用豐富黎形容,分別有雞肉、牛油果、青豆、墨西哥米飯等…咁多款既配料mix

🍽 Verde MAR

🥩 Birria Beef Stew ($189)
🌯 Burrito Supreme ($169)
墨西哥玉米捲餅既餡料真係多到要用豐富黎形容,分別有雞肉、牛油果、青豆、墨西哥米飯等…咁多款既配料mix埋一齊感覺好滿足🙂可以一次將唔同既味道展現出黎,順帶一提份量好足,order一份都夠哂兩個人開心share!🤪
🥤Avocado Smoothie($78)
奶昔打得剛剛好,入口順滑之餘牛油果既果香味都好突出,夠香夠濃,如果係牛油果愛好者一定要點阿!🥑
💡小知識:講個小秘密俾大家知啦~牛油果係一款幾特別既水果黎嫁,原來佢可以降低膽固醇同降血壓阿,不過唔好諗住健康就狂食,由於牛油果比較多蛋白質及不飽和脂肪,如果過多攝取反而會到消化功能比較差既朋友仔出現腹瀉,記住小心D阿!😌

2022-09-05
5 分鐘 (堂食)