J.moon

2022-11-15 38 瀏覽
如果大家有印象,某年香港曾經興起一個巨型月球打卡既打卡熱潮!而今日小編都想同大家開心share下呢個好地方,無論係平時食飯又或者Happy Friday想飲返兩杯都係一個幾唔錯既 選擇選擇。而且餐廳仲係以月球做主題 🌕 每次望住一個個唔同顏色既小月球,個感覺好似去左另一個國度可以好relax阿咁!最緊要當然係價錢又唔算貴,性價比真係夠哂高阿!🍽 J.moon 🌕🐓Chicken Wings With Teriyaki Mayo ($72)單骨雞翼新鮮熱辣辣仲要炸到外脆又juicy,食起上黎又夠哂方便。而且炸粉又唔厚,配埋呢個蛋黃醬,夠哂惹味!🦑 Calamari With Honey Yuzu Sauce ($72)魷魚圈炸到酥脆,口感軟嫩彈牙仲加埋蜜糖柚子既醬汁,食落唔油膩仲帶點清新。🍕Peking Duck Pizza ($128)Fashion既北京填鴨pizza,餡料就由芝士、青瓜、鴨胸、北京烤鴨醬組成。批底厚薄適中,芝士又做到拉絲既效果,主要係每塊pizza都有充滿油脂既鴨胸,批底仲搽左少少烤鴨甜醬,食落個感覺真係好似西式既北京填鴨!呢個係令到小編食完一塊又一塊牙🤭🍝 Cre

🍽 J.moon 🌕

🍕Peking Duck Pizza ($128)

🍝 Creamy Truffle and Mushroom Rigatoni ($108)
長通粉口感煙韌,而且帶有坑紋既通粉能夠充分沾上濃濃既忌廉汁,食落基本上啖啖都感受到著忌廉呆同埋勁香既松露味,仲配埋左炒香既茹茹,真係邪惡指數爆哂燈😈

♐️ Sagitta ($72)
Mocktail由青檸汁、西柚汁以及芒果糖漿調製而成,酸酸甜甜既口味,夠fresh個味道又幾夾喎,而且個杯仲要咁靚真係唔打卡都對唔住自己啦! 睇睇下menus先發覺原來呢到好多mocktail及cocktail都係用星座去命名嫁,而且杯杯既口味都唔同嫁,有機會真係想試哂咁多杯啦!

🦆 Lyra ($72)
用一隻鴨仔外形既杯裝住,細細隻幾得意咁,飲落酸酸甜甜既味道原來係來自柚子汁、蘋果汁及紫羅蘭糖漿調成。只可以講係一杯鐘意柚子既女仔都唔可以錯過!
呢杯就係以做basic再加埋蘋果汁及紫羅蘭糖漿製成,飲落主要就係柚子既酸甜味,

🍽 J.moon

🏠 旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心4樓10-11號
2022-11-10
15 分鐘 (堂食)