2018-09-13
見到店外貼住張「$10一隻蠔」,本住一試無仿既心態經OpenRice 訂枱(今期指定時間有正價餐牌7折),於是就展開左一次「蠔食團」。本身對食蠔無咩研究,只覺得每次食酒店buffet d生蠔真係好一般,今次$10/隻,先來半打試試吧!$10/蠔,味道比酒店自助餐既「排隊每人每次限拎3隻」既好。嘆完半打「$10蠔」,嗌左蜜瓜配風乾火腿做前菜(蜜瓜好甜配風乾火腿很好食),主菜嗌左一份羊架(羊架嗌左七成熟,但味道一般),墨汁飯(食到咀都黑,但都只係一般),食完前菜主菜同飯,經侍應介紹,就決定試$3XX/一打既「靚蠔」!侍應介紹之下,我地半打半打咁上蠔,今晚試左美國,愛爾蘭,蘇格蘭,韓國,新西蘭同法國蠔!侍應都好有心機每款蠔介紹一下,經過介紹之後,對食蠔無咩研究既我地,都知道了邊個國家既蠔岩我地口味,下次我地識食喇😋