對Fusion菜認識唔多,所以朋友話要帶我試下,都好有興趣見識下~KONG by Bread & Beast 其實我成日經過灣仔都有留意佢,幾有格調!同朋友一入去好relax,好岩收工happy hour一齊飲番杯,輕鬆下!望下menu,未試過Fusion既我,總係覺得出黎既食物會好怪🤫蓮藕片:蓮藕片好特別,配有味道好似腐乳既醬,但又有d好似練奶既甜味!味道都幾有意外驚喜~糖醋豬腩塊:豬腩塊包住醃製過酸酸地既蘿蔔絲同青瓜絲,加配少少蒜蓉~味道好清新同開胃~出乎意外既夾!避風塘芝士蟹腸粉:好濃既芝士,加入蟹籽仲有好多蟹肉,腸粉配埋個芝士醬,入口真係估你唔到既好味道!食飽飽,對Fusion改觀,味道比想像好好多,而且味道一d都唔怪,仲有種「估唔到咁配搭又幾好味」,估你唔到港式Fusion都可以咁出色!

KONG by Bread & Beast
其實我成日經過灣仔都有留意佢,幾有格調!

蓮藕片

糖醋豬腩塊
~出乎意外既夾!

避風塘芝士蟹腸粉

,仲有種「估唔到咁配搭又幾好味」
,估你唔到港式Fusion都可以咁出色!