2018-02-03
住元朗區既我,實在跟唔上步伐,因為元朗既美食地圖成日變。同老友好耐冇見,我想食泰國野,佢推介左呢間mint 比我一睇門面,我冇諗過泰菜都可以好似bar 咁應該話,佢唔似傳統泰菜既金光舖面,差d 揾唔到佢老友仲未到,咁我就睇下餐牌先啦冇耐就有d 泰式青瓜仔小食食下咁,酸酸地,好似喬頭咁幾好食餐牌有d魔鬼魚呀炸蠔鴨咁,都好多元化,仲要係FARM ON TABLE職員都有同我地推介本諗住叫個蘇梅鴨試下,不過佢話兩個人一定食唔晒,咁無謂浪費啦最後我地叫左幾樣野試下:泰式生蝦、炸蠔、椰子雞湯同生菜包生蝦配個sauce 食,酸酸辣辣,有d似小食青瓜,好開胃,蝦肉爽得黎帶鮮甜椰子雞湯雖然我地係叫細POT, 但一煲我諗都有6,7碗,香料味幾重,但成個感覺唔會好濃好鹹,冬陰公湯走辣版咁我至愛係個炸蠔,脆口又juicy, 店員教我地界開一半再加d 汁,但我覺得就咁食已經好正如果多多兩隻份量就更好食泰國菜我必叫生菜包,因為菜式睇落好似好簡單,但d肉肥瘦都好影響口感,味道ok 既,可惜生菜唔太夠,就咁食肉粒就鹹左少少mint比我既感覺係新式泰菜,一班朋友想吹水飲下啤都係一個唔錯選擇
一睇門面,我冇諗過泰菜都可以好似bar 咁
應該話,佢唔似傳統泰菜既金光舖面,差d 揾唔到佢
老友仲未到,咁我就睇下餐牌先啦
冇耐就有d 泰式青瓜仔小食食下咁,酸酸地,好似喬頭咁幾好食
職員都有同我地推介
最後我地叫左幾樣野試下:泰式生蝦、炸蠔、椰子雞湯同生菜包
如果多多兩隻份量就更好