2006-10-31
當隔0黎板前0岩0岩開始長龍, 我同朋友已經食完dinner 走0黎食甜品, 朋友叫0左個楊枝甘露, 我就食0左個榴槤飄香.叫完先知原來兩款0係menu 上都係標住係「招牌」貨, 我0地0既expectation 當然即時提高, 好彩無失望! 楊枝甘露d 芒果唔只大chunk, 仲好清甜! So far 係我食過咁多間糖水鋪整得最好的!榴槤飄香就好特別, 好「杰撻撻」, 之前有comment 話似pudding, 我就覺得杰得似石磨坊d 芝麻糊多d! 榴槤味好strong, 無論味道同口感都同食緊一舊fresh 榴槤幾乎一樣! 另外碗0野亦落0左d 西米同碌柚肉, 不過味道當然俾d 榴槤味蓋過晒啦.環境無乜特別, 普通糖水鋪一間囉. 不過我0地好好彩, 我0地幫襯0個段完全無人食煙.Service 就有少少surprising, 仲以為呢間0野算出名service 會好差, 不過serve 0野食/收錢0個兩個阿姐都非常好禮貌.$25 一碗糖水, 齋計份量梗係貴啦, 但真係好食, 所以都算抵. 下次試0下其他0野先得!