2009-08-08
寫到10:30am開門,我10:50am來到,仍是開半閘,咪問問店員,幾時開,佢話可以入得黎架喇。開咁早,因為呢度有好多廿零蚊的brunch食。我好快地,揀左唔跟餐的煙蠔意粉,然後繼續同「疑似老闆」傾偈。講到我想食的吉士蛋,剛開鋪,未整,起碼要2hrs才焗好一底,賣晒又再整。無得食吉士蛋,「老闆」說只有芒果芝士餅,都好好食架。一場黎到,盡量試o羅!煮食既時間都幾耐吓,even Mocha都等左10分鐘,反正唔趕時間。Mocha,呢杯好o岩愛朱古力味既人,因為佢朱古力味重過咖啡味,如果熱番d會更好飲。意粉賣相好像樣,奶油煮得乾身,收晒入意粉度!煙蠔更是喜出望外!一d都唔韌,有蠔的甘香~蘑菇大大片,煙肉煎/炸過,無乜肥油,出色出色!因為今日是美食之「旅」,「老闆」見我食淨咁多,急忙問我係咪唔好食,我耍手說不,只因要留肚…..芝士蛋糕,芝士味唔會太強,一d都唔膩,最欣賞佢芒果粒粒放左響芝士cake入面,咁既mixture才好吃!只怪佢太細件,餐牌單叫,要$32呢!一d都唔平。唔知點解total收我$48ju wor!
唔知點解total收我$48ju wor!