2013-08-10
因為喺呢度見到咁多人俾個「喊」佢,所以忍唔住專登黎幫襯,睇下可唔可以為佢平反。是日十二點多D黎到呢到都仲有位,同附近好似Pokka等等既餐廳滿晒都係等位既人龍大相逕庭!入到去即刻搵左個卡位座低,點知坐低唔夠一分鐘即刻後悔!冷氣出風口設計非常差,幾乎垂直吹落黎咁濟,坐裏面果個食晒所有冷風凍到痴線!Other than that餐廳整體感覺都算唔錯,坐位都非常闊落,位與位之間有唔錯既空間唔會迫到乜咁。抽風方面亦都尚算OK,可能因為商場既要求非常嚴格既關係,所以裏面絕對聞唔到鐵板燒果種燒焦既味道,激讚!Set Lunch方面既價錢非常大眾化,由$50至$80幾不等,仲要包埋前菜、味噌湯同埋白飯添,以沙田既價錢黎講絕對叫做抵食。香瓜菜、沙律︰侍應好快手,order左都冇十分鐘前菜就立刻上碟。香瓜菜口感唔錯,小黃瓜放左芝麻上去,令到整體感覺非常香口。不過,可能因為一早就整定好晒再拎出黎既關係,瓜同埋其多蔬菜表面既水份因為咁而略為收乾水,影響左少少口感。不過,「酸酸味味」既感覺卻非常開胃,正!至於沙律方面只可以算係一般貨式勉強收貨啦。只係沙律醬同埋個汁「眾」晒喺碗底,令到上面既蔬菜口感略為乾身,差
至於沙律方面只可以算係一般貨式勉強收貨啦。只係沙律醬同埋個汁「眾」晒喺碗底,令到上面既蔬菜口感略為乾身,差左少少,建議先食車厘茄同埋粟米,吸收左佢地既水份先咁口感就會好好多!
至於香菇飯方面就非常失望喇,飯裏面唔單止無香菇味不特止,飯粒亦都只係俾一D「entry level」既珍珠米同埋好頹既「香菇仔」就算,只能夠勉強叫做「香菇+白飯」,完全無特別!