點解我咁鍾意去居酒屋飲酒?咁講真,返工已經做到隻狗咁咖啦,仲玥臨收工先話urgent,仲要即刻搞掂佢,你係我都心理不平衡啦。咁點可能唔放鬆下呢?不過居酒屋都有分高低質,呢間「燒烤堂」睇住佢不斷擴充分店,今次就去中環新店試下認真,認真試下!👇▪ 鹽 燒 雞 軟 骨 -▪ 鹽 燒 A4 宮 崎 和 牛 -▪ 西 班 牙 黑 毛 五 花 腩 -▫ 先黎一串「鹽燒雞軟骨」同埋「鹽燒A4宮崎和牛」,兩者各有特色,但同樣都係燒得好香脆,雞軟骨咬落索索聲,唔會太硬,好有口感;而和牛味道啱啱好,唔算太鹹,肉味又夠濃郁,肉質腍滑有彈性;再落輪到「西班牙黑毛五花腩」出埸,師傅烤得相當香脆,入口食落甘香嫩滑。唔錯;▪ 椒 鹽 炸 北 海 道 池 魚 仔 - ▪ 牛 油 果 豚 肉 卷 -▪ 汁 燒 免 治 雞 肉 軟 骨 釀 冬 菇 - ▫ 而呢個「椒鹽炸北海道池魚仔」味道同質感都幾似多春魚,但佢炸得特別酥脆,拎黎送啤酒就一流啦!「牛油果豚肉卷」用豚肉卷住牛油果黎燒,味道清新得黎又唔會覺得好膩,食多幾串都唔怕;另一款「汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇」表面食到冬菇既香味,而裡面就保留免治雞肉果種腍滑質感,口感好特別。
點解我咁鍾意去居酒屋飲酒?咁講真,返工已經做到隻狗咁咖啦,

咁點可能唔放鬆下呢?不過居酒屋都有分高低質,呢間「燒烤堂

睇住佢不斷擴充分店,今次就去中環新店試下認真,認真試下!👇

鹽 燒 雞 軟 骨 -

鹽 燒 A4 宮 崎 和 牛 -
西 班 牙 黑 毛 五 花 腩 -
鹽 燒 A4 宮 崎 和 牛、 西 班 牙 黑 毛 五 花 腩

鹽 燒 雞 軟 骨

和牛味道啱啱好,唔算太鹹,肉味又夠濃郁,肉質腍滑有彈性;
再落輪到「西班牙黑毛五花腩」出埸,師傅烤得相當香脆,
入口食落甘香嫩滑。唔錯;

椒 鹽 炸 北 海 道 池 魚 仔 -

牛 油 果 豚 肉 卷 -
汁 燒 免 治 雞 肉 軟 骨 釀 冬 菇 -
牛 油 果 豚 肉 卷、 汁 燒 免 治 雞 肉 軟 骨 釀 冬 菇

雞 泡 魚 干 -

日 本 一 口 甜 薯 -
日 本 一 口 甜 薯

▫ 跟住一定係去得串燒店必點既「雞泡魚干」,食落比魷魚乾更加有肉汁,
入口惹味甘香,係食到忍唔到口果隻呀;仲有「日本一口甜薯」經微微
雞 泡 魚 干

燒一燒,食落甜甜地,口感軟綿,一啖過過足口癮。

日 本 芝 士 年 糕 -

焦 糖 青 蘋 果 鵝 肝 多 士 -
焦 糖 青 蘋 果 鵝 肝 多 士

▫ 仲有呢間店必試既「日本芝士年糕」,賣相睇落脹卜卜,即叫即燒,
一上枱仲係熱辣辣,外層香脆裡面煙韌,超好食;而「焦糖青蘋果鵝肝多士
日 本 芝 士 年 糕

薄薄既青蘋果減低左鵝肝既油膩感,另外多士加左一層焦糖,
令成個鵝肝入口層次更加豐富,呢點絕對有心思!
2021-11-18
15 分鐘 (堂食)