2020-10-08
如果你係森林裡面,要成為食物鏈最頂層既覓食者,就必需要識得最基本求生技能。不過係佐敦呢個「The Jungle」,唔洗好似一群飢寒交迫既猛獸係森林裡面捕獵,坐定定自然可以嘆盡墨西哥x尼泊爾兩大飲食文化既精髓,又可以係一片綠色世界,彌漫住大自然氛圍,打返個靚卡,呢D真係基本野啦。👇📌S t a r t e r -▪ Melon · Salad - ▪ Mushroom · Soup -▫ 先黎兩款是日餐湯同沙律,今日分別係「蜜瓜·沙律」、「蘑菇·湯」,呢個沙律用既沙律菜非常新鮮,加埋蜜瓜同特製醬汁,有種酸酸甜甜感覺,唔錯;而個餐湯亦夠濃香,質地細滑,唔會太膩,我幾鍾意。📌Main · Course - ▪ Momo · Chicken - ▫ 輪到主菜當然要試呢個人氣招牌「尼泊爾餃子·雞肉」啦,佢有得比佢揀雞肉定豬肉,我就鍾意雞肉多D。用一大個蒸籠睇落有少少中式感覺,而餃子每隻都脹卜卜,好有睇頭;食落外皮夠薄,餡料非常豐富,而且夠多汁,呢個抵讚!而另一重點就係中間果個特製醬汁,點埋一齊食係有多一份風味,味道仲帶少少酸辣感,開胃又惹味! ▪ Bacon Penne · Carbonara
彌漫住大自然氛圍,打返個靚卡,呢D真係基本野啦。👇
📌S t a r t e r -
▪ Melon · Salad -
▪ Mushroom · Soup -
而個餐湯亦夠濃香,質地細滑,唔會太膩,我幾鍾意。
📌Main · Course -
▪ Momo · Chicken -
點埋一齊食係有多一份風味,味道仲帶少少酸辣感,開胃又惹味!
▪ Bacon Penne · Carbonara -
▫ 另一主打係「Daily Chef’s Pasta」定時會有轉變,問左店員今日個Pasta係
「煙肉卡邦尼·長通粉」,幾有驚喜。事關佢既芝士cream sauce做得好好,唔會太膩,
仲帶有少少煙燻味,特別濃香;而Penny食落煙煙韌韌,每條都沾滿醬汁,相當滋味!