等了又等,限聚令總算逐步放寬,雖然純酒吧仍需要停業,慶幸餐廳已能重開晚市,想同朋友飲返兩杯,還可選擇持有酒牌的餐廳,嘅可飲酒又可進餐。 還未滿足?還可以夾公仔喔!  最近 BeautySearch 發現,荃灣有家餐廳 - 《Lucky U》,除了有得飲、有得食,仲有得玩!玩的當然不是適中玩骰盅咁簡單,而係夾公仔喔!  係酒吧夾公仔,都係第一次,真係好玩又有趣!仲有飛鏢及其他玩樂遊戲,點餐後可玩一陣,正好消磨時間。燒春雞 - 香草味濃,肉質嫩滑,切年而上,食落啖啖肉,相當滋味  海鮮比薩,Pizza 上舖滿豐富的餡料,不是細細粒的,無論是蝦、魷魚、還是帶子,都是原隻處理,大大份,不但更有口感,而且滿載幸福感覺!Pizza 是薄批,十分脆口喔!  椒鹽魷魚鬚 - 飲嘢吹水,必備的魷魚鬚,非常惹味,真係會令人食唔停口  朋友們喜歡喝啤酒啤啤佢,但我酒量淺,還是試吓其他口味,而這杯 Cranberry Juice,淡淡的紅,透出淡淡紅莓的酸甜,還有抗養花青素,味道蠻清新喔!