見到呢個品牌重現,加上依家屯馬線方便同快左好多,二話不說就去左試,感覺番晒嚟!雖然同印象中以前嘅品牌形象有些少唔同,但不得不讚下食物嘅水準比以前提升!6人同行,點左:*前菜*🌟「蟹肉龍蝦湯」- 識飲嘅一定分得出蝦肉定蝦殼煲,用蝦殼煲到好濃好入味,仲有啖啖蟹肉,$48有呢個水準真係想一飲再飲!🌟「意大利雜菜湯」- 材料豐富,味道中規中矩,如果係$38就完全收貨!🌟「辣蒜欖油海蝦」- 海蝦唔會得3,4隻,而且同香辣蒜味都好夾,仲有2塊蒜蓉包跟埋!🌟「超級藍沙律」- 想特別讚下!一黎份量好足夠,6個人share每個都可以食到,加上用料都唔馬虎,仲有super food雨衣甘藍,個汁都襯到,食落唔會太苦,開胃!*飯及主菜*🌟「香草檸檬燒黃油雞」- 呢個係店員推介,所以點左,本身叫到賣相都唔太大期望,但食落真係幾Surprise,唔單止入面,雞肉仲好嫩滑,仲有原條炸菠蘿!不過賣相靚仔啲會再加分!🌟「燒 Iberico 黑毛豬扒」- 本身以為燒豬扒會乾身同硬,誰不知生熟恰到好處,食落啖啖肉,面頭仲有配菜,醬汁更加昇華左肉味,推介!🌟「Ossobuco 小牛膝」- 巧遇主廚,介紹左比我地,話係菜式名

!6人同行,點左:

*前菜*

蟹肉龍蝦湯、意大利雜菜湯

辣蒜欖油海蝦

超級藍沙律

*飯及主菜*

香草檸檬燒黃油雞伴烤菠蘿

燒 Iberico 黑毛豬扒

🌟「Ossobuco 小牛膝」- 巧遇主廚,介紹左比我地,話係菜式名係意大利文咁解,仲話呢道菜當地好Hit,仲教我地一定要原條骨食!肉質無比嫩滑,軟淋淋,糙米飯都好好食

Ossobuco 小牛膝

🌟「白酒忌廉青口」- 主廚話特登選用西班牙藍青口,係西餐必用!白酒忌廉汁較得好好,好惹味,而且份量好充足!

白酒忌廉青口

🌟「海鮮龍蝦汁有機糙米飯」- 飲完龍蝦湯再食呢個真係天衣無縫!龍蝦味好濃郁,有烤帶子、海蝦同蟹肉,同龍蝦汁好夾,同朋友們秒殺左!

海鮮龍蝦汁有機糙米飯

🌟「南瓜雨衣甘藍有機糙米飯」- 南瓜味本身已經容易入口,特別之處係羽毛甘藍經過油炸後竟然變得甘甜,用黎中和番肉類一流!

南瓜雨衣甘藍有機糙米飯

*甜品*
🌟「Tiramisu」- 小編對軟腍腍口感嘅Tiramisu情有獨鍾,酒味濃,好好食!

Tiramisu

🌟「Semifreddo意式冰糕伴杏仁脆糖」- 口感似Gelato又有少少奶凍嘅味道,幾幼滑又帶少少杏仁酒嘅香味!

總括,野食真係好出色,好有美國同歐陸應有嘅風味,主廚介紹食材果part真係加左分,加上真係唔算貴,人均都係$200左右落到樓開心share真係啱晒,每個朋友仔都好滿意!門口仲有個小小打卡位!希望佢可以快啲響市區開分店,一定會再食!
2022-09-29
15 分鐘 (堂食)
蟹肉龍蝦湯、意大利雜菜湯
辣蒜欖油海蝦