2021-01-03
《 銅鑼灣文青打卡素食茶店 📸 》本來抗拒食健康輕食嘅我,經過比門面長木櫈吸引下入左去試試~聽講呢間餐廳出名抹茶同蛋糕,不過我地今次試左其他野 💚🥗 Superfood Bowl $78Superfood Bowl 匯集各種健康食材,例如蔬菜,車厘茄,橙,核桃等等。本以為會因為咁多蔬果會太清食唔慣,各種食材味道出奇地配搭得好好,入口感覺清新而且口感十分豐富。🌯 Honey Roast Chicken Wrap $78捲餅餡以蜜糖燒雞同蔬菜為主。雞肉選取較為健康少脂肪嘅雞胸肉配以蜜糖燒烤,雞肉有蜜糖提味下,味道大大提升,輕微烤過嘅捲餅皮,散發出麵粉香氣,捲餅可以話色香味俱全,而且入口口感紮實,令人十分滿足!🍵 Sparkle Matcha Lemonade $65驚喜之選@ 抹茶溝檸檬汁仲要有氣添? 抹茶苦澀味因為檸檬汁味道中和左,但仍不失抹茶濃郁嘅茶香味,再配以梳打水令到入口一刻;抹茶同檸檬香氣和味道一次係口腔中爆開,味道相當過癮。🥤 Black Current Flush $55飲品以不同莓果組合而成,雖然並不是十分特別,以鮮榨果汁製作,甜度適中,十分健康!
🥗 Superfood Bowl $78
🍵 Sparkle Matcha Lemonade $65