2020-12-09
《 第二站 奇 納 百 川 》只要巧妙配搭Coupon嘅組合,你就可以以慳得最多嘅價錢食好野,黎到窮遊之旅嘅第二站 - 奇納百川,我地繼續用Coupon覓食!🔹 烤煙腩蛋黃忌廉手搓粉 $168手搓粉口感特別,入口煙煙韌韌,配上卡邦尼醬同煙肉增加左手搓麵嘅鹹香味,再放上溫泉蛋可以話係錦上添花~手搓粉食耐左會有少少鹹,加上蘑菇味道唔係好夾,有啲可惜。🔹 芝士辣雞定食 $138上枱見到咁豐富就好開心啦,有兩個配菜,芝士辣雞同一碗飯。辣雞沾上甜甜辣辣嘅韓式辣醬,再卷埋芝士,增加味道上嘅層次感,平衡返辣味。不過上枱時鐵板唔夠熱,食飯食得慢啲嘅話芝士就會凍哂,變左一團野卷唔到雞一齊食,淨食辣雞可能會有啲辣😩🔹 百川莓莓 $72哩杯飲品其實係草莓奶昔,味道唔會好假,滿滿草莓香味。面頭再加上一層忌廉,勁邪惡啊!🔹 荔枝烏龍茶 $48烏龍茶好清香,配埋荔枝嘅清甜好解膩。但個人認為茶味唔夠,如果可以稍微濃啲就完美!
🔹 烤煙腩蛋黃忌廉手搓粉 $168
🔹 芝士辣雞定食 $138