2022-02-19 855 瀏覽
身邊嘅朋友🙌都知道我好鍾意食米線🍜鍾意嘅程度係可以一個星期食幾餐😂今日佢就介紹咗我嚟呢間位於銅鑼灣波斯富街嘅「愛上米線」🍜呢間米線嘅湯底🤗主打冇味精每日用心熬製🤤另外點一碗湯米線、拌米線、泡飯、拌飯及蔥油餅等等都可以加$18添加一款特色小食及加$4轉特色飲品☕️落單時店員仲講左米線及飯都可以免費添加😎對於大食既朋友真係恩物啊🤩🐟芫荽皮蛋脆肉鯇魚片湯米線湯底熬得好夠味奶白色幾清甜😋芫荽好香脆肉鯇魚片夠脆嫩🥰最欣賞我點了多芫荽蔥上枱真係滿碗👍一啲都唔孤寒😍這點加左好多分😬🔥火爆肥腸拌米線!火爆當然帶點辣🌶肥腸清潔得非常乾淨完全冇怪味👍份量好足外脆內軟又唔靭🤤拌米線既麻辣醬汁調較得相當惹味啊🥰食到停唔到口👍🍅話梅小蕃茄小蕃茄去皮用話梅浸到入哂味🙌 望落既精緻又鮮艷☺️食落仲好鮮甜嫩滑帶酸甜感覺好清新🤩🐥炸蝦醬雞翼蝦醬雞翼炸到好香帶酥脆😎連平時唔食雞皮既我都認唔住食埋帶🍤蝦醬味既雞皮😂最正係入面嘅雞肉都保持到嫩滑唔柴口❤️🌶剁椒皮蛋皮蛋帶糖心🥰剁椒唔算好辣帶麻油香🤩一人一隻啱啱好☺️🥒醋香青瓜白木耳酸酸地帶微辣🤏白木耳青瓜好爽脆👍🐷麻辣豬耳份量好多價錢又唔貴😬豬耳辣中帶麻🤩麻中帶香☺️每條切到幼身入味而

🐟芫荽皮蛋脆肉鯇魚片湯米線
湯底熬得好夠味奶白色幾清甜😋芫荽好香脆肉鯇魚片夠脆嫩🥰

🔥火爆肥腸拌米線!

🍅話梅小蕃茄

🐥炸蝦醬雞翼

🌶剁椒皮蛋
皮蛋帶糖心🥰剁椒唔算好辣帶麻油香🤩一人一隻啱啱好☺️

🥒醋香青瓜白木耳
酸酸地帶微辣🤏白木耳青瓜好爽脆👍

🐷麻辣豬耳
份量好多價錢又唔貴😬豬耳辣中帶麻🤩麻中帶香☺️每條切到幼身入味而且好脆口🙌唔錯呀🤗

🌶辣椒咖啡
第一啖飲落去會有陣陣玉桂香味😍一定要趁熱飲先會感受到輕輕微辣感覺🌶暖左就會飲得出即磨咖啡既味道☕️層次都幾分明..唔錯