之前朋友話呢一間車仔麵好正,搞到我心思思琴日收工即刻衝過去食。我見佢好多間分店,今次我去食嘅依家響黃大仙竹園商場內。入面環境乾淨而且自助形式,朋友話感覺似一粥麵😂我就咁睇佢嘅菜單樣樣都好想食,而且價錢都算正常,係唔想諗嘅情況之下我哋揀咗佢嘅組合,朋友揀咗碗大隻佬($37,包括糖心蛋雞肉腩肉蘿白韭菜豆卜),而我就揀了化骨龍($39,有豬軟骨鮮竹卷墨魚丸雞翼尖同埋生菜),我另外仲加咗個糖心蛋,魷魚,小花菇同埋鮮腐竹。重點左佢嘅孜然燒雞翼(大$28/五隻)同埋鹽酥雞軟骨($15)我碗化骨龍揀咗粗麵原味湯底,湯底都幾濃,麵份量都幾多,真係每一樣野都入口即溶咁滯,豬軟骨林得來有滿滿嘅膠質, 不覺得一舊真係少咗啲☹️;朋友推介鮮竹卷真係無敵,平時車仔麵好少食到;瑞士花香雞翼尖又係入晒味勁林唔使咬,仲有少少香甜嘅花香味;值得一讚嘅仲有佢嘅辣魷魚,爽口得來又夠辣!小花菇都唔錯,似係用蠔油炆左好耐👍值得一讚係佢嘅糖心蛋,真係整得好味過我嗰啲,好想食10個😍😍朋友嗰碗大隻佬佢揀咗麻辣湯底,一開始以為好油,點知試落去辣得好過癮!朋友都幾鍾意咁!試咗佢嘅蘿蔔清甜冇渣,腩肉似係蒜泥白肉,朋友話最好味係個雞肉,下次

;朋友推介鮮竹卷真係無敵,平時車仔麵好少食到

朋友嗰碗大隻佬佢揀咗麻辣湯底,一開始以為好油,點知試落去辣得好過癮!朋友都幾鍾意咁!試咗佢嘅蘿蔔清甜冇渣,腩肉似係蒜泥白肉,朋友話最好味係個雞肉,下次要點!

孜然燒雞中翼有五隻,孜然粉很香但完全不辣,鍾意食譚仔辣雞亦嘅朋友可能有少少失望😅鹽酥雞軟骨幾有驚喜喎,細細粒好易食,越食越有味。

整體來講呢間車仔麵嘅出品都算很高質!每樣餸都feel到佢係精心製作,而且又唔算貴,會有下次光顧😊

____________________________
店名:臨記車仔麵 (黃大仙)
環境🏝:8/10
服務💁🏼‍♀️:8/10