2021-10-26
9 0 後 的 味 蕾.📍#西環美食 #coffee shop.超靚、超文青Coffee Shop強勢進駐西環!🤩.原本油麻地嗰間已經好想去,點知遇上打風,一search之下得知西環都開左,仲要開係壁畫打卡點-藝里坊!.🔸每一個角落都是打卡位🔸靚到dump一聲🔸日式mix西式食物選擇🔸食物製造精美,味道都唔錯🪄柚子醬蜜糖雞翼 $68 👍🏻單邊骨雞翼好方便食,柚子醬掛滿每隻雞翼,甜甜既感覺,令人食完一隻又想再食.🪄龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬 $128👍🏻湯麵分開上,避免左啲烏冬浸到淋晒,龍蝦湯味濃郁,又唔會太結,混合日式海苔,口感豐富,烏冬夠彈牙!蟹肉條條分明、新鮮,蝦彈牙味道鮮,牛油果熟成度適中、非常容易入口.🪄北海道干貝火龍果燉飯 $148👍🏻火龍果嘅色澤好靚、特別搶眼,珍珠米飯粒粒分明,軟得嚟有咬口,飯質黏性夠強,飯入邊仲有洋蔥、魷魚,帶子炙燒味突出。🪄野莓梳打吸晴,入邊仲搵到新鮮🫐🍓🪄 Dirty 啡、奶都夠凍,奶滑,啡保持到輕nutty風味.環境真係超級靚,地方闊落,適合慢活,木系配波希米亞配園林風格,又有室外又有室內,寵物都可以嚟!
📍#西環美食 #coffee shop
超靚、超文青Coffee Shop強勢進駐西環!🤩
🔸每一個角落都是打卡位
🔸靚到dump一聲
🔸日式mix西式食物選擇
🔸食物製造精美,味道都唔錯
🪄柚子醬蜜糖雞翼 $68 👍🏻
🪄龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬 $128👍🏻
🪄北海道干貝火龍果燉飯 $148👍🏻
🪄野莓梳打
吸晴,入邊仲搵到新鮮🫐🍓
🪄 Dirty
啡、奶都夠凍,奶滑,啡保持到輕nutty風味