好鍾意食串燒嘅我成日都怕淨食串燒嘅鋪頭會食唔飽(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 今次喺荃灣經過比我發現一間新開嘅串燒店,入面仲有酸辣粉食(´・Д・)」完全擊中咗我嘅心!即刻入去試試佢~《酸辣粉》酸辣薯粉 (BB辣) ($29)加配 響鈴肥牛娃娃菜 (成碗Total $53)薯粉份量比想像中多!吸晒啲湯,好惹味呀~~ 酸辣比例啱啱好,唔會覺得酸味或辣味太搶味 (不過可按個人喜好揀多酸少酸多麻少麻嗰啲),嗌BB辣啱晒我呢啲又要唔食得辣,但又覺得唔辣唔好食嘅麻煩友♪( ´▽`) 我今次叫咗啲餸都比較索湯,特別係響鈴真係好夾 (竟然唔打邊爐都有機會食,佢仲好細心響鈴係自動會另上!) 而除咗我加嘅餸之外,本身啲配料都唔少嘢!有肉碎、花生、榨菜、葱花、芫茜,落榨菜比較少見,不過又幾match~朋友叫咗酸辣薯粉(唔辣) 配 肥牛芝士腸~ 雖然唔辣但都好香,佢話佢係會再回頭嚟食個薯粉ʕ •ᴥ•ʔ 啲餸就正常發揮~《串燒類》五花腩串 ($20/串)雞肉串 ($16/串)一口豚炸串 ($18/串)整體幾款肉嘅肉質都唔錯,燒到有啲脆口少少燶邊之餘仲要充滿油香,邪惡到暈♪( ´▽`)芝士竹輪卷 ($18/串)- 好耐無食過

《酸辣粉》
酸辣薯粉 (BB辣) ($29)
加配 響鈴肥牛娃娃菜 (成碗Total $53)

《串燒類》
五花腩串 ($20/串)
雞肉串 ($16/串)
一口豚炸串 ($18/串)

芝士竹輪卷 ($18/串)
- 好耐無食過芝士竹輪啦!估唔到燒係咁好食,啲芝士燒到處於半溶無敵狀態,值得encore!!🥰

台灣腸 ($18/串)
- 外皮好脆口,燒得好香,味道甜甜地😙

雞軟骨串 ($22/2串)
- 軟骨控必試,香脆惹味有咬口~😳

多春魚 ($28/份)
- 多春魚一份有3條,我最鍾意多春魚食落好多一粒粒脆卜卜,佢唔會燒到佢散開,外皮香脆,內裡juicy,起鍾意!😍

蒜香茄子 ($42/份)
- 好!多!蒜!本身已經燒得好惹味,但都遮蓋唔住茄子本身嘅鮮甜,超正!!🤤

金菇肥牛卷 ($20/串)
- 肥牛唔會好似出面咁燒到乾晒梅晒,好有牛香味,配埋金菇簡直係perfect match😝

大墨魚嘴 ($24/串)
- 出面好似比較少見燒墨魚嘴,好爽口好好味!🤩

鵪鶉蛋 ($15/串)
- 燒鵪鶉蛋串又係少見,鵪鶉蛋愛好者必試!😆

燒生蠔 (推廣價$19/隻!!)
- 辣同唔辣都各叫咗一隻,唔辣嘅固然燒得好有鮮味同好juicy,辣嘅就好惹味但又唔會蓋過蠔嘅鮮味!仲有濃濃嘅蒜香,推廣價食真係超抵食!!

《總結》
呢間小店好乾淨企理,做串燒但唔會搞到間鋪都有油煙味,而且個裝修都好打卡able~ (可以試下喺cafe以外嘅餐廳打卡😂😂) 價錢合理,串燒種類又夠多,仲可以食酸辣粉墊下肚先,唔怕齋食串燒唔夠飽(´▽`) 店員仲好nice添呀~ 呢間絕對值得回頭!