2016-07-19 2197 瀏覽
成日一到凌晨就肚餓~忍咗半個鐘終於抵受唔住roommate嘅誘惑落咗去食美味佳。美味佳開到四點,最啱通完頂嘅朋友去補充體力。串燒車仔麵大家就嚟食得多,殊不知美味佳有一個secret menu,而哩樣食物就係晚晚深宵肚餓時諗緊嘅野食,又平又好味抵食嘅--淨米多渣。淨米多渣顧名思義就係淨米線但多湯渣,即係車仔麵唔要餸食湯渣咁。沙渣有薯仔啦、豬骨啦、雞啦、雞腎啦等等,一碗$20但絕對食得飽又好味,聞到陣味都流晒口水,係月尾窮學生恩物呀~大家要叫的話記得直接同姐姐講,menu上面冇咖!第二位美食就係蛋炒腸粉,平時食腸粉加甜醬花生醬已經冇得輸,而加蛋去炒腸粉令全碟野都散發住香氣,帶比兩樣食材靈魂。咁嘅宵夜就算食完會肥都係值得!話明係串燒店又點會唔叫串燒呢,今次就叫咗燒燒賣、燒豬頸肉同燒雞全翼,三樣都係我平時會叫嘅野食,因為太飽冇叫到同樣都好味嘅燒雞軟骨、燒菇同燒豆卜!同樣係好味夾抵食!宵夜永遠都係充斥住滿足同愧疚~無辦法~吃貨嘅生活就係咁樣過~
淨米多渣
大家要叫的話記得直接同姐姐講,menu上面冇咖!
蛋炒腸粉+燒雞全翼
燒燒賣+燒豬頸肉

2016-07-18
$50 (宵夜)
淨米多渣
蛋炒腸粉+燒雞全翼