2019-03-12
返工返得咁辛苦..間唔中要食下好西 獎勵下自己🤤今次試下鉄人旨花🌸其實已經好出名..但遲遲都未食過🤣每檯都有一位廚師負責鐵板燒👨🏻🍳另外有3-4位員工負責出餐👨💼認真既排場…服務一流👍🏻鐵板燒有幾款set選擇🙌🏻食物選材亦十分名貴及新鮮👅💰 $2288 二人前 鱈場蟹鐵板燒一共有8道菜🥗第一道先上開胃沙律• 第二道 汁煮鱈場魚🐟廚師先將魚皮煎到好似炸魚皮咁脆﹏我好小食魚..但呢味鱈場魚..肉質鮮甜💕完全冇魚腥味。• 第三道 清酒焗鱈場蟹🦀清酒帶出鱈場蟹既鮮味.. 廚師亦細心拆去部份蟹殼☺令我地更加容易品嚐。• 第四道 特別菜品🥬奶油白蘆筍,味道芳香,蘆筍清甜爽口。• 第五道 熊本縣產A5和王牛🐃熊本縣產既A5等級<和王>和牛,係極上既牛種。未燒前已經見到油花分佈均勻🤤食落有小小入口即溶既感覺同時..又有咬口* • 第六道 蟹膏炒飯🍚利用蟹膏及日本產米炒成🇯🇵炒飯夠乾身..粒粒分明• 第七道 清酒雞湯🍶淡淡既清酒煮雞湯 清下腸胃,仲有鮮甜帶子在內☺️唔飲酒既人都可以放心..唔會好濃味。 • 第八道 甜品🍨自製雪糕..紅豆雪糕,咬到一粒粒紅豆好正..為呢個晚上完美咁畫上句
其實已經好出名..但遲遲都未食過🤣
鐵板燒有幾款set選擇🙌🏻食物選材亦十分名貴及新鮮👅
💰 $2288 二人前 鱈場蟹鐵板燒
一共有8道菜🥗第一道先上開胃沙律
• 第四道 特別菜品🥬奶油白蘆筍,味道芳香,蘆筍清甜爽口。
• 第八道 甜品🍨自製雪糕..紅豆雪糕,咬到一粒粒紅豆好正..為呢個晚上完美咁畫上句號。
..……………………
👱🏻♀肥妹小編
.........................