2022-01-14
旺角兆萬中心對面甜品店 「初芋」,經常好多人排隊。初芋主打七彩芋圓,而且搶眼度十足,甜品店嘅裝潢以淺紫色為主調,夢幻少女心💞風格,粉色甜品非常適合打卡📸。💜初芋採用全天然原材料配製果汁及芋泥,藍色芋圓採用碟豆花配製而成,無添加令你更放心食落肚。冬天一定食火鍋🥘,今次點了 #重量級暖笠笠火窩,非常適合而家咁凍嘅天氣,食完即時感覺暖笠笠!2️⃣人份量嘅重量級暖笠笠火窩 $118,用料及份量十足,有六色鮮果甜心口味嘅芋圓,有士多啤梨🍓、香橙🍊、荔枝、柚子、檸檬🍋、蜜瓜🍈、藍莓🫐,果味十足且口感豐富。🔟款配料有: 紅豆、紫糯米、桃膠、椰果、蘆薈、桂圓、寒天、水晶凍粉、芋泥、西米,再加入椰汁初芋露 ,非常滋潤!紅莓谷🍓 $98 (必食推介)紅莓谷似迷你小火山🌋,牛奶冰沙配牛奶布丁、內有乾坤: 士多啤梨味嘅寒天、士多啤梨雪糕,冰沙好綿密,打咭一流📸。麻糬波波4️⃣重奏🍡 $58四色麻糬嘅味道有士多啤梨、提子味、柚子味、抹茶味,麻糬軟糯,多種口感,加入香脆嘅四色碎餅,配搭新穎,瞬間吸引注視目光😍。#玫瑰荔枝鮮奶茶🍹 $38點綴了玫瑰花瓣🌹增添香氣及,飲到粉紅色寒天珠珠增添口感,鮮奶有淡淡荔枝味道,唔會太甜!
紅莓谷🍓 $98 (必食推介)
麻糬波波4️⃣重奏🍡 $58
#玫瑰荔枝鮮奶茶🍹 $38
#黑勇者三文治 $38
竹炭麵包已烘底,好脆。餡料有紫薯加上厚身嘅忌廉芝士,顏色分明,味道好夾。
初芋
旺角西洋菜南街2N號新江大樓地舖