2022-07-07
9 0 後的味蕾.成日都話旺角無好嘢食,我今次真係搵到啦!喺旺角豉油街同女人街交界,有間掛滿Anson Lo 教主應援公仔牌既Cafe,主打西式料理,上網睇先知原來個大廚好有來頭,曾經係米芝蓮餐廳工作。.🪄蘑菇🍄湯將蘑菇同薯仔攪成蓉,冇落好多奶,唔會太creamy,食返材料嘅原汁原味。.🪄沙律菜仲有兩片Parma Ham😍.🪄俄羅斯烤牛柳闊條麵 😋闊條麵似自家製造,形狀不規則,食到小麥粗糙口感,好有咬口,醬汁似牛肝菌汁,醬汁夠結身,掛滿係麵到。牛柳煮成medium rare,外層皮有微焦香,內裡肉軟,一咬落去牛味極香。.🪄威靈頓三文魚一盤有六件,每人食一至兩件已經好飽,外層酥皮唔會好油,再夾一層蛋,跟住就係鮮嫩嘅三文魚,魚肉唔會鞋口,多層豐富口感,擺盤仲有一枝rosemary 插喺啲炸薯粒到,非常IGable!.🪄Signature Drink -海鹽奶蓋薄脆咖啡奶蓋口感絲滑、微微海鹽鹹味、配搭甜甜既焦糖脆脆、鹹甜口感交集,再加埋底層濃香苦澀嘅Espresso,大讚!!.🪄柚子Tonic Coffee柚子分量充足,第一口係柚子甜味,繼而咖啡澀香,加埋Tonic既氣量,夏天飲好爽。
🪄蘑菇🍄湯
🪄沙律菜仲有兩片Parma Ham😍