1K
《我和喪屍有個咖啡約會☕️》———————————————-#zombiespecialty 🧟‍♂️-早排去咗戲曲中心睇exhibition,睇完朋友就帶咗我嚟呢間位於佐敦附近嘅cafe,別具格調,以深藍色為主調🔷 充滿工業風嘅裝修,時尚簡潔,見到都有唔少人帶埋laptop嚟做野或者同三五知己傾計chill下☺️-🥑 Avocado Toast with Eggs有啲餓就揀咗個牛油果蛋沙律多士,而果蓉口感好綿密,配上微酸既檸檬汁,開胃又好味😋-🦞 Lobster Soup朋友嗌咗碗龍蝦湯,味道濃郁,飲得出好足料,配搭好有咬口嘅酸種麵包,店員仲建議我哋點埋個黑醋咁一齊食,層次更豐富🥰-💚 Matcha Dirty呢款飲品都幾特別,尤其賣相一流,睇住漸層色嘅抹茶同牛奶融為一體,夠哂治癒😚 而抹茶味道略帶微甜,口感幼滑,都幾高質😙-☕️ Latte嚟到cafe又點可以飲咖啡,小店好用心,拉花好靚,而且使用自家烘焙咖啡豆,味道香濃,值得一試😌-最後聽店員講先知原來佢哋仲有提供自家製Tiramisu 同雪糕,每日限量供應,可惜今次我哋太遲嚟就賣哂啦,下次一定要早啲過黎買先得🤤-⭐價錢參考:Avocad
《我和喪屍有個咖啡約會☕️》
———————————————-