2020-06-13
呢間平民越式小食店喺OpenRice都有幾多個舔舔脷,仲係運動第一天發聲💛次次行過都錯過真係有眼不識泰山🤭🤭·早排係抗疫期間都支持下💪🏻(佢哋個陣收起左大部份嘅枱,唔清楚而家還原堂食未~)·越式法包真係驚為天人,冇諗過個包係咁完美😱。除咗個包皮係脆脆地一啲都唔乾身之外,啲餡料嘅比例係啱啱好。有齊蔥、扎肉、芫荽、有啲酸酸甜甜嘅醬汁,食落好開胃又好Fresh!!🤤🥬🥖有喺越南食嘅風味啊!!·烤豬肉撈檬唔好睇外貌好似平平庸庸,雖然小店來講我覺得外賣已經攞到七八分~但係食落都幾惹味㗎。嗰隻撈檬酸甜汁已經幫我哋落咗,酸味唔係好突出。反而配料就真係幾足下, 啲菜切成絲,配埋啲酸蘿蔔,唔使用醬汁都可以帶到個味🤪唯獨是當日嘅豬扒有啲偏硬身。所以話越南嘢都係配扎肉最開心🥳·總括來講,小店有呢個質素非常值得讚!個法包係一定要食!喺網上見到有人強推佢哋嘅牛油果沙冰,今次冇叫到真係好可惜😢-越式法包|$45烤豬肉撈檬|$55-第一郡 (深水埗)深水埗荔枝角道315號地舖-
越式法包
烤豬肉撈檬
越式法包|$45
烤豬肉撈檬|$55
第一郡 (深水埗)
深水埗荔枝角道315號地舖