2023-06-03 17 瀏覽
🍣《巧 すしたくみ》前排經開旺角~發掘到一間高質嘅壽司🍣店,夜晚仲有omakase添。我哋就Lunch黎食咗2個set,真心性價比幾高,食材新鮮不在話,價錢亦都好合理。每set包沙律🥗、麵豉湯、甜品~甜品係牛奶布甸❗️🍮超值得推介,超級幼滑,同埋濃郁嘅牛奶味,喜歡牛奶🥛嘅朋友仔真係唔可以錯過。好啦,重點介紹返兩set lunch 嘅主角:🍣豐州壽司盛合 (12件)$318👉🏻赤身、大吞拿魚腩、油甘魚、時令鮮魚3款、帆立具、海膽、松葉蟹、墨魚、赤蝦、玉子😋豐州壽司盛合 集合多款魚類與海鮮,賣相非常吸引。壽司飯亦加入赤醋,提升了食材既鮮味。其中最推介當然是肥美拖羅,魚油香 入口即溶。另外真鯛肉質爽彈;大吞拿魚腩亦十分鮮美,口感豐富。還有赤蝦,帆立貝與海膽壽司味道非常鮮甜。🍣特選三色丼 $268👉🏻蔥粒碎拖羅、海膽、三文魚籽。😋晶瑩剔透三文魚子加上碎拖羅再配埋鮮美入口即溶海膽。非常有層次,口感鮮味十足。I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢📌 旺角 📍山東街53號地舖
🍣《巧 すしたくみ》

每set包沙律🥗、麵豉湯、甜品甜品係牛奶布甸❗️

好啦,重點介紹返兩set lunch 嘅主角:

🍣豐州壽司盛合 (12件)$318
其中最推介當然是肥美拖羅,魚油香 入口即溶。
另外真鯛肉質爽彈;大吞拿魚腩亦十分鮮美,口感豐富。
還有赤蝦,帆立貝與海膽壽司味道非常鮮甜。

🍣特選三色丼 $268
👉🏻蔥粒碎拖羅、海膽、三文魚籽。

I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢
📌 旺角 📍山東街53號地舖