Devil Cheesecake $58w/ sea salt cheesy cream、cream cheese、sour cream、caramel Cheesecake食落好軟滑 質地似硬身 加上面頭上既芝士岩鹽奶蓋 食落一鹹一甜 啱啱好balance返 令整體唔會太過甜膩😆評分: 8/10🌟Pistachio Mouse $58w/pistachio、almond、light cream、pistachio mousse、crunchy hazelnut base成個蛋糕有唔同既層次 首先係light cream然後係開心果慕絲 海綿蛋糕 棒子脆片同脆皮餅底 食落個口感豐富 慕絲都帶出濃郁既開心果香味 又香濃又幼滑 而且整體甜度適中 難怪佢咁受歡迎🥰評分: 9/10🌟牛油果蛋比高包 $78🥑既份量俾得確實慷慨 而舒熟度剛好 食落好重牛油果香 不過隻蛋🍳煎得過熟 切開都冇蛋汁流出黎 而且個bagel🥯係硬到石頭 講緊係上菜影咗5分鐘相後就食 除非難切仲非常難咬 食到牙都崩🤧 完全冇bagel應有既煙韌度 唔推介🤢評分: 4/10🌟三文魚檸檬意大利粉 $98🍝賣相一般 意粉完全唔掛
Devil Cheesecake $58
評分: 8/10🌟

Pistachio Mouse $58
評分: 9/10🌟

牛油果蛋比高包 $78
評分: 4/10🌟

三文魚檸檬意大利粉 $98
🍝賣相一般 意粉完全唔掛汁 食落非常乾身而且好淡味 加埋幾片完全熟透既三文魚 成個意粉並冇吸引既地方 淨係覺得好乾 唔好食🥴
評分: 2/10🌟

Green $58
w/ kale🥬、green apple🍏、spinach、pineapple🍍、lemon🍋
雖然呢杯用咗唔同既蔬果去整成 但飲落唔會有草青味 反而係淡淡既青蘋果香味 而且冇額外加糖飲落都有蔬果天然既甜味 一路飲身體一路吸引緊啲纖維 飲完即刻覺得個人都健康咗🤣
評分: 9/10🌟

Bananut $58
w/ banana🍌、almond、coconut water🥥、sea salt🧂
其實我勁鐘意飲或者食香蕉味🍌既製品 覺得好正🤣 呢杯飲落勁smooth勁rich 滿滿既香蕉香味散發出黎 飲落飽肚得黎甜度亦適中 值得一試 推介俾大家🥳
評分: 10/10🌟

Chocolate Bananut $58
w/ raw chocolate power🍫、banana🍌、coconut water🥥、almond
呢杯同bananut大同小異 材料都差唔多 係多咗chocolate power 飲落呢杯比較甜同重朱古力味 而香蕉既味道比朱古力既香味沖淡咗 個人鐘意bananut多過呢杯
評分: 8/10🌟
———————————————————————
梔子 (尖沙咀)
尖沙咀山林道8號地舖
Pistachio Mouse