2022-01-09
聽講榮哥煮場拎過「環球廚神國際挑戰賽」,覺得質素應該有保證,結果食完之後…真係好有驚喜😆,我一定會返去再食!樽仔奶茶、咖啡($2️⃣4️⃣)每次見到呢啲樽裝飲品都係鍾意叫!深色嗰杯係奶茶,好夠茶味,又唔會太甜。咖啡個杯奶味會比較重,啱晒我,因為我就係鍾意重奶味既野!酸菜魚淮山麵($6️⃣8️⃣)呢個真係不得了!真係好好好好食,性價比超高!👍🏻真係冇諗過原來淮山麵同酸菜魚咁夾,麵索晒啲湯既味,我覺得比米線仲好食😋,真係要試吓淮山麵。佢酸菜同埋魚嘅分量好多!佢用嘅魚真係好新鮮😆,唔會一咬就散開,又唔會切到太薄而且好夠魚味,我諗都係十幾塊😳,真係超級抵食,而且仲好好食。花膠雞米線($6️⃣8️⃣)花膠幾厚身,起碼有5、6塊,而且每一塊都唔算細😚。食落口唔會好淋,都幾有咬口。雞都有幾件,都算滑,就咁食都有味。佢呢個湯底就會比酸菜魚個湯底清,但係佢會有雞嘅鮮味,食完唔口乾,冇味精味,絕對可以飲晒成碗湯。手撕茄子($3️⃣8️⃣)叫咗個茄子食,酸酸甜甜幾開胃,不過佢係熱食既。😌茄子用蒸嘅方法,然後再淋啲醬汁同埋蒜蓉上去,味道都唔錯。胡椒雙肚($4️⃣8️⃣)所謂雙肚即係豬肚同埋魚肚,2樣都好脆。豬肚洗得好乾淨冇羶味,胡椒味濃但唔會過辣。
樽仔奶茶、咖啡($2️⃣4️⃣)
酸菜魚淮山麵($6️⃣8️⃣)
花膠雞米線($6️⃣8️⃣)
手撕茄子($3️⃣8️⃣)
胡椒雙肚($4️⃣8️⃣)
所謂雙肚即係豬肚同埋魚肚,2樣都好脆。豬肚洗得好乾淨冇羶味,胡椒味濃但唔會過辣。魚肚比豬肚更脆,因為係雞湯底,所以佢索晒啲雞味🤣,幾鮮甜。