2022-09-18
位於尖沙咀嘅人氣打卡藝術餐廳,整間餐廳以藍色作為裝修顏色,非常型格華麗,牆壁上掛滿本地插畫師🎨 Isaac Spellman既藝術畫🌃🌌,彷彿進入咗藝術館一樣。 𝟜 ℂ𝕠𝕦𝕣𝕤𝕖 𝕊𝕖𝕥 𝔻𝕚𝕟𝕟𝕖𝕣 $𝟝𝟠𝟘位🍽𝕊𝕥𝕒𝕣𝕥𝕖𝕣: 日本生蠔🦪兩種食法,第一種係配柚子醋,入口非常creamy , 另一種係他他做法,一粒粒好有口感。ℍ𝕠𝕞𝕖𝕞𝕒𝕕𝕖 ℙ𝕒𝕤𝕥𝕒: 自製意大利紫菜寬麵條。蟹肉。海膽味噌湯🍝🦀係自家製嘅意大利麵,廚師係製作意大利麵團時加入了海藻,稍微增強意大利寬麵條的味道,非常彈牙,胃口大開!將日本雪蟹肉和紫菜意大利寬麵條輕輕混合在海膽味噌醬中,口感更上一層樓!𝕄𝕒𝕚𝕟: 𝑺𝒖𝒌𝒊𝒚𝒂𝒌𝒊 醃製頂級𝑼𝒔𝒅𝒂 𝑷𝒓𝒊𝒎𝒆 牛扒-𝟑𝟎 小時烹飪和牛排骨和燉湯🐂牛扒配合精確時間控制和恆溫烹調,肉質非常細膩,鮮嫩多汁,質地均勻,近乎入口即溶,配菜炸天婦羅同豆腐,非常特別。𝔻𝕖𝕤𝕤𝕖𝕣𝕥: 𝑆𝑢𝑛𝑛𝑦 𝐷𝑎𝑦☀️𝑂𝑟𝑎𝑛𝑔𝑒 𝑀𝑜𝑢𝑠𝑠𝑒 𝐶𝑎𝑘𝑒 ☀️香橙慕絲蛋糕🍊 🍮每個雲餅代表不同的天氣、感覺和味道。 我選擇的是晴天,天鵝絨質地的慕絲口感十分軟棉,香橙味好清新,一試難忘。
𝟜 ℂ𝕠𝕦𝕣𝕤𝕖 𝕊𝕖𝕥 𝔻𝕚𝕟𝕟𝕖𝕣 $𝟝𝟠𝟘位🍽
𝕊𝕥𝕒𝕣𝕥𝕖𝕣: 日本生蠔🦪
ℍ𝕠𝕞𝕖𝕞𝕒𝕕𝕖 ℙ𝕒𝕤𝕥𝕒:
自製意大利紫菜寬麵條。蟹肉。海膽味噌湯🍝🦀
𝕄𝕒𝕚𝕟:
每個雲餅代表不同的天氣、感覺和味道。