2021-06-28
依家韓燒餐廳周街都係🔥高質d嘅通常都反映哂喺價錢度💸但最近發現左一間座落喺北角嘅隱世超高性價比韓燒老店《高麗軒韓國餐廳》🥇唔係集團連鎖經營,好味道因為多左人情味❤️同d姨姨叔叔傾下計佢開心又送d野食比你試🤣呢間韓燒餐廳有任食亦都單點同套餐,可以因為自己 budget 同要求揀😋我同朋友單點揀左想食嘅嘢🥩前菜有6小碟咁多絕對冇hea你👍🏻以下介紹吓d超值推介之選:《海蝦🦐 》$140 雖然韓燒係食肉為主,但呢度嘅海蝦真係不得不提,驚豔到我😍😍痴線每一隻蝦都超大有成隻手咁長✋🏻食落非常新鮮又厚肉🤤殼同肉唔會黐埋好易搣,必點‼️‼️《雪降牛🥩 》$180 雪花分佈好平均唔肥😚牛味鮮濃,唔使燒到太熟架,最好食嘅位就係個口感爽嫩彈牙🤤忍唔住要食多幾塊😋《🍗羊鞍》$150 平時放題嘅羊鞍通常好鞋同成舊肥膏😵💫但呢度嘅羊鞍大細同肥瘦都適中!羊味夠但唔膻👍🏻配埋香草調味好食😝賣點係可以燒到中間粉嫩😍肉質媲美西餐廳質素🤪《 🐮牛脷》$150 平時日式牛舌得2-3mm薄薄🥲想食夠喉?呢度每塊都有近成cm咁厚,夠哂闊佬😍爽口唔韌🤗📍高麗軒韓國餐廳 @koreaninn地址: 北角和富道20-36號明暉大廈1樓味
《海蝦🦐 》$140
味道:😋😋😋😋
性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
服務:👩🏻🍳👩🏻🍳👩🏻🍳
環境:🌃
(餐廳內部裝修比較老舊,介意嘅朋友可選尖沙咀分店)