2023-05-16
Holiday, I Miss You~~北區人嘅福音 🥹 係人流如鯽地上水搵到一間避世有情調而性價比又甚高嘅餐廳同大家分享十分推薦佢嘅set dinner! $200有找就有齊:是日精選餐湯配香脆蒜普多士、小食、主食(除咗牛扒)、是日甜品同飲品 😵 當然睇唔啱main menu 入邊仲有好多其他選擇,我就同男朋友叫咗2個 set dinner 餐湯有薏米雜菜湯配香脆蒜普多士,湯香濃、足料、健康, 希望啲薏米可以幫我去吓水😏 多士香脆、可口👅 炸拉絲芝士條配他他醬熱辣辣好香脆,好足料,可以鬥長拉絲🤣👅 墨西哥脆片配自家製肉醬肉醬酸酸甜甜好開胃,亦都唔會死喊👅 炭烤澳洲草飼西冷牛扒配時令蔬菜及燒汁 ($238)五成熟is a must 🙌🏻 牛扒大大塊,一切開就見到啲肉好粉嫩,煎得啱啱好🫶🏻 仲有好多肉汁,肉味仲好重!👅 香煎帶子龍蝦忌廉汁扁意大利粉($178)擺盤靚,份量又足,兩粒大帶子都好鮮甜,肉質彈牙🤤 意粉掛哂啲龍蝦忌廉汁,想霸哂黎食 👍🏻👅 桂圓紅棗茶(+$16)養生嘅我揀咗熱嘅桂圓紅棗茶,建議浸耐少少,味道更特出,但後尾先知原來一杯普通嘅水原來一啲都唔普通 😂 俾錢個陣係ba
👅 炸拉絲芝士條配他他醬
熱辣辣好香脆,好足料,可以鬥長拉絲🤣
👅 墨西哥脆片配自家製肉醬
肉醬酸酸甜甜好開胃,亦都唔會死喊
👅 炭烤澳洲草飼西冷牛扒配時令蔬菜及燒汁 ($238)
👅 香煎帶子龍蝦忌廉汁扁意大利粉($178)
擺盤靚,份量又足,兩粒大帶子都好鮮甜,肉質彈牙🤤
意粉掛哂啲龍蝦忌廉汁,想霸哂黎食 👍🏻
👅 桂圓紅棗茶(+$16)
養生嘅我揀咗熱嘅桂圓紅棗茶,建議浸耐少少,味道更特出,但後尾先知原來一杯普通嘅水原來一啲都唔普通 😂 俾錢個陣係bar枱見到成3萬一部嘅還原水機(傳說中功效包括抗氧化、抗衰老、抗過敏),早知加多round 水😮💨
👅 Espresso Tonic
男朋友話呢杯咖啡香濃,苦中帶少許酸澀,正是鍾意飲 Expresso 之人喜愛既味道
👅 黑森林蛋糕
每人一份黑森林蛋糕,唔會好甜,連伴碟嘅生果都好新鮮
逢星期五六日夜晚7-10點,原來仲會有live band show 睇,蝕咗🥺 好彩平日啲歌都好柔和,令人好放鬆…..
特別日子想去慶祝,只要當日/前一日預早通知,仲可以係甜品上面有靚靚畫碟安排😍 當日隔籬枱有人生日,見仲有啲員工(有2個後生女仔)一齊唱生日歌sweet ☺️
▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️
Holiday Cafe (上水)
📍上水新祥街21號地舖