2022-05-11 791 瀏覽
🤎Igatti (屯門)🧸屯門屯順街1號屯門市廣場一期1樓Kiosk 6〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️呢間係早前介紹嘅嗰間拿破崙隔離嘅拿破崙蛋糕店😂一直都以為佢哋兩間係合夥姊妹店,直至我食落去就知道分別在那裏🤭首先呢間舖頭門面比較大一啲,蛋糕櫃裏分左季節限定、切件、原個拿破崙同芝士蛋糕同埋特價品出售。-士多啤梨拿破崙🍓 $328首先‼️又比專用嘅切刀實在太貼心了🤪賣相太靚啦,面頭有9粒士多啤梨🍓,士多啤梨已經唔係當初嘅季節所以比起當初嘅時候偏酸少少🤏🏻,但係非常多汁又新鮮🙆🏻‍♀️新鮮嘅士多啤梨配埋佢哋自家調製嘅吉士醬配搭得啱啱好,中間就夾住少量嘅白朱古力片👍🏻。佢哋嘅吉士醬相比起一般嘅忌廉冇咁肥膩。拿破崙嘅下底仲要係海棉蛋糕。千層酥皮嘅面頭有一層薄糖,去保持當中酥脆嘅口感。牛油味香濃,不會太油膩😋。士多啤梨嘅份量都唔少㗎,每一啖都可以食到唔似隔離舖頭咁孤寒😆想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩

🤎Igatti (屯門)
🧸屯門屯順街1號屯門市廣場一期1樓Kiosk 6

-士多啤梨拿破崙🍓 $328