2022-07-26
《健康夏威夷Bowl🥗》———————————————-#Pickabowl 😚-最近炎炎夏日,想食得輕盈健康啲,經過荔枝角D2 Place,發現呢間人氣夏威夷蓋飯,有唔少人排隊,就嗌返個食下🤍-Pickabowl 其實係嚟自美國嘅,以自選刺身、蔬菜同主食組成,款式選擇多元,梗有一款啱口味,而且唔使一定要白飯咁heavy,亦可以揀糙米、椰菜花、烏冬或者沙律🥗-❤️ 加州三文魚蛋黃醬配菜做基底,裏面有菠蘿、青瓜同蟹籽,醬油醃過嘅三文魚好新鮮,每一啖都滋味滿分💖 男朋友揀咗白飯mix糙米飯,十分飽肚~-🥰 DIY自選我就食DIY bowl,自由配搭,揀咗經典三文魚配煙燻油辣味吞拿魚,整體好香口濃郁,加上泡菜配菜,有爽口嘅青瓜同彈牙嘅蒟蒻,將烏冬撈埋韓式辣醬非常開胃,另外升級咗做套餐,更加有埋溫泉蛋、綠茶甜品同鰹魚昆布湯,夠哂滿足😍-⭐ 參考價錢︰加州三文魚: $85DIY自選: $90升級套餐:+$25橙汁/蘋果汁:$20🍌 抵deal指數:7/10💰 人均消費:$120
———————————————-
#Pickabowl 😚