2020-10-24
廚師用左貓咪眼晴做擺盤靈感,用左一個瓜子形狀既碟去盛住左右兩邊不同風味既食材,再加上中間好飽滿好靚既蛋包飯。非常有特色,亦係店家改名做貓之眼既原因。而當天中午兩點去到漢堡已經售罄 所以轉咗試第二款都到樣有驚喜~❻咖哩豬肉+燴牛肉汁蛋包飯 $89🍛一上枱就有好濃郁既香氣 味道並不辣 同正宗日式咖喱差不多 帶少少甜味 用黎送飯一流!😋燴牛肉汁係比較稠身 就咁食啲汁會太膩 主食係俾你配飯食 牛肉味好重好濃🤤 而且成個份量好足料 俾咗超多牛肉片 唔驚食食下得返啲飯 可以食到尾都仲有餸食🤩評分: 9/10🌟❽忌廉雞肉+燴牛肉汁蛋包飯 $89至於忌廉汁睇落好似冇咁吸引 食落感覺比較咖喱清淡但一樣好夠味 撈飯食jenggg🤤 雞肉整得好嫩滑而且仲有啲蔬菜(🥦、🥕)中和一下整體感覺 食得太多肉油膩感會好重🐷而蛋包飯既重點當然係蛋🍳喇!!!🥚炒得好滑 蛋味好香 仲要可以覆蓋哂成個飯 啲蛋汁同珍珠米一齊食有滿滿既幸福感🥰 推介!評分: 9.5/10🌟今次試咗三個醬汁 如果要將佢哋比較 個人既排名會係咖喱豬肉>忌廉雞肉>燴牛肉汁✨下次試埋漢堡就可以得出最終排名🏆小店既食物質素確實不錯仲要係💛
❻咖哩豬肉+燴牛肉汁蛋包飯 $89
評分: 9/10🌟
❽忌廉雞肉+燴牛肉汁蛋包飯 $89
而蛋包飯既重點當然係蛋🍳喇!!!
評分: 9.5/10🌟
小店既食物質素確實不錯仲要係💛店 冇理由唔去支持喇😚
貓之眼 (灣仔)
灣仔汕頭街24號地舖
❽忌廉雞肉+燴牛肉汁蛋包飯