2016-05-06 387 瀏覽
今日朋友話想試下Hello Kitty 中菜,因為佢話中女要重拾下少女味。我只好奉命陪中女,打電話book jor 8點4位。我地放工準時8點去到,即刻有昝,入。地方比我預期的大,其實裝修真係好得意,枱凳碗碟全部都有Hello Kitty個logo,雖然平時不太熱愛Kitty ,但都覺得好得意。我地叫左蝦餃,馬拉糕,奶黃包同埋蛋白炒飯。少少地,但食物上枱一刻,我覺得好精緻,唔似翻板Hello Kitty,眼耳口鼻完全好正統。蝦餃其實熱辣辣,成大粒鮮蝦係入面。馬拉糕唔太甜,同樣熱辣辣,好鬆軟,至於奶黃包,雖流沙程度強烈,爆漿,啲奶黃係咁流出黎,好食好食!個樣又係好得意。反而個蛋白炒飯,外型比下去了,砌出黎個樣有啲模糊,不過味道同樣都過得去,可以到粒粒蛋白係入面。整體黎講,我覺得呢度絕對試得過,一來食物賣相真係靚,靚得黎仲要幾好食,超出我預期,而且成間店都有kitty logo,影相都抵返。下次再黎可以試埋其他野。

2016-03-22