2016-11-03
去完朋友屋企探bb, 同幾個朋友仔係樓下周圍逛逛。見到呢間居酒屋個門口咁靚,開放式窗口好吸引,就入去開餐。店內有好多舊式日本油畫擺設;另外仲有好多清酒同啤酒裝飾品,好有傳統日本居酒屋既感覺。店內主要售賣麒麟啤產品。呢款麒麟啤我好有興趣左邊係夏季限定,右邊係秋冬限定。最後試左提子味☺襯番今晚涼浸浸既秋冬感覺。面頭果浸泡泡係用機器打出黎的,好有啤酒味(初頭仲以為淡而無味既白泡裝飾添) 。有左呢層泡沫,啤酒更凍更好飲!加左提子汁既啤酒微甜,味道好特別*燒沖繩菠蘿* 不嬲都知道沖繩出名菠蘿,所以一定要點黎試。菠蘿燒得好香,而且時間適中,無燒到乾身,菠蘿汁仲啖啖都係,又甜又香口。*炸雞軟骨* 我最愛,去到邊都要叫。味道唔錯☺*燒白鱔* 白鱔好肥好厚肉,一d都唔腥。入口彈牙有口感,肉質仲好滑好味過我自己bbq燒呀~~讚*燒豚腩肉* 腩肉香口唔太膩,好味!*炸雞皮* 我係日本居酒屋學識食炸雞皮(當地好興的), 雞皮炸過之後無咁油,仲特別香脆可口,好味!*炸廣島蠔* 店主話原來有分廣島蠔同熊本蠔。我食緊既廣島蠔係甘甘地既味道,而熊本蠔就鮮甜d. 我覺得呢個廣島蠔炸粉薄,蠔肉質地好厚滑,正~*炸雞泡魚干
左邊係夏季限定,右邊係秋冬限定。
*炸雞軟骨* 我最愛,去到邊都要叫。味道唔錯☺
最特別係杯雪糕~hoegaarden rosee味軟雪糕無錯,係用酒做既雪糕,不過我覺得酒味唔濃,好香滑。整個甜品都唔太甜,清清地,好岩我胃口。
奧運站呢個我甚少踏足既地方,估唔到誤打誤撞都發掘到好東西同店員太好傾 食到唔捨得走,嗯 好似阻人收工會燒。。。哈哈