2010-11-12
終於都食左呢間鋪一次喇,早期別緻年代我係忠實Fans。今日同太太,叫左一個豬柳,一個Sole fish。豬柳okay啦,但韌左少少;Sole fish俾成條,幾大條,好似好抵~不過唔太食到魚味。雖然唔係好好突出,不過餐廳唔算好多人,氣氛又Okay,所以都食得開心的。個人覺得磨菇湯幾ok,如果好似飲咖啡咁,飲既時候先等湯包著全條脷,再吸入空氣,等o的氣打入o的湯到,幾飲到o的菇味,不過未至於會勁飲。最失敗都真係最後叫既Latte,其實真係接受唔到:1. 外表已經失敗,送上咖啡時,竟然見到咖啡既黑色,即係話o的奶冇倒勻2. 奶泡薄得黎好多氣泡,估計所謂既奶泡係後期加落去,唔係倒出黎3. 飲落去時完全冇打過奶既感覺,應該係奶打得過熱,同打奶位置唔岩4. 唔覺奶味,唔知係咪要自己控制水量既咖啡機,沖到過多水都冇人理,又或者仲衰,用杯Espresso加水先加奶總之,飲左一少啖就知唔需要再飲,希望可以有改進,o係呢個越黎越多人飲咖啡既年代實在無法接受到。
今日同太太,叫左一個豬柳,一個Sole fish。
最失敗都真係最後叫既Latte,其實真係接受唔到: