2023-02-02
本身諗住響附近食嘢原本book咗嗰間突然冇預警底下關門喺最近嘅情況底下搵返相同格調嘅餐廳,於是乎就去咗呢一間去到就大件事頭先夜晚7:30去到舖頭,都係冇乜人不過最近呢間可以坐得耐啲咁就局住入去啦啲朋友都就嚟嚟到,費事要大家失望入到去望吓個餐牌,啲嘢食都普普通通好似正常橫掂都去到咪試吓鋸個扒囉叫左medium rare佢跟餐餸姐龍蝦湯咁落去都算不錯個黑糖麵包都幾好味,軟身,呢兩樣嘢已經係全晚最好食嘅嘢食到炸雞,點解個芯係凍既 wtf,味道都淡口,薯條好白雪雪無咩調味,咁睇吓佢配咩醬啦,普普通通既沙律醬同茄汁主菜牛扒黎到,一落刀,切唔開既?肉眼喎,medium rare 喎我開始將塊扒360度就轉住搵個落刀點試吓同d 紋玩吓遊戲,橫紋切唔開,順紋勉強可以切開,望吓啲肉入邊係一丁點粉紅都沒有,而且放入口都係好強勁既咬口,直頭un到可以攞嚟訓練咀嚼肌,而且亦都感覺唔到有啲什麼調味,如果唔點佢跟嘅醬汁塊牛扒根本就冇乜味,再加上防切割功能,真係不可一不可再。最後跟埋杯餐飲既熱朱古力,唔知係咪我個心情已經跌到谷底,我唔知點樣評價,但係我真係覺得唔好飲,所以我就望吓我朋友睇佢有咩表示同行嘅其中一個朋友
原本book咗嗰間突然冇預警底下關門
喺最近嘅情況底下搵返相同格調嘅餐廳,於是乎就去咗呢一間
去到就大件事
頭先夜晚7:30去到舖頭,都係冇乜人
不過最近呢間可以坐得耐啲咁就局住入去啦
啲朋友都就嚟嚟到,費事要大家失望
入到去望吓個餐牌,啲嘢食都普普通通好似正常
橫掂都去到咪試吓鋸個扒囉叫左medium rare
佢跟餐餸姐龍蝦湯咁落去都算不錯
個黑糖麵包都幾好味,軟身,呢兩樣嘢已經係全晚最好食嘅嘢
食到炸雞,點解個芯係凍既 wtf,味道都淡口,
主菜牛扒黎到,一落刀,切唔開既?
肉眼喎,medium rare 喎
同行嘅其中一個朋友都大食嘅,結果佢都係食咗半塊扒就掉低,佢好鍾意飲凍朱古力,結果都係飲咗半杯就掉低
最後簡單一句結語:我唔會再嚟
炸雞